ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ TOSCANA ÇORBASI

Toscana Çorbası

Toscana çorbası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Toscana Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 5 ince dilim çemensiz pastırma
  • 250 g dana sosis
  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 3 patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 su bardağı ince doğranmış lahana
  • 1 su bardağı krema

Toscana Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Çemensiz pastırmayı küçük kare şeklinde doğrayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp rengi dönünceye kadar pişirin. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Dana sosisi küp doğrayıp aynı tavaya alın ve rengi dönünceye kadar pişirin. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. 
  • Soğanı küp doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Tavuk suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Küp doğradığınız patatesleri de tencereye ekleyin. 10-15 dakika pişirin. 
  • Küp doğradığınız dana sosis ve ince doğradığınız lahanayı ekleyin. Kremayı ekleyip karıştırın ve ocağı kapatıp 2 dakika dinlendirin. Üzerini çemensiz pastırma ile süsleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!