ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BALKABAKLI SARI MERCİMEK ÇORBASI

Balkabaklı Sarı Mercimek Çorbası

Balkabaklı sarı mercimek çorbası

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabaklı Sarı Mercimek Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 su bardağı sarı mercimek
  • 1 dilim balkabağı (100-150 g)
  • 3-4 yaprak kereviz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 7 su bardağı su (Et veya tavuk suyu da olur)
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kimyon

Üzeri için:

  • 2 dal nane
  • 2 dal maydanoz
  • 2 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • 1 su bardağı tulum peyniri

Balkabaklı Sarı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Mercimekleri ılık suda yarım saat beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün. Zar şeklinde doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Küp doğranmış havucu, patatesi, balkabağını ve zerdeçalı ekleyin. 10 dakika boyunca kavurun. Kaynar suyu, yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ve kereviz yapraklarını ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte yarım saat pişirin.
  • Tencereyi ocaktan alın ve blender yardımı ile içindekileri püre haline getirin. Tekrar ocağın üzerine alın. Tuzunu, tereyağını, taze çekilmiş karabiber ile kimyonu ekleyerek tatlandırın. 5 dakika daha kaynatın. Servis kaselerine paylaştırın. Üzerine yeşillik, çörek otu ve tulum peyniri karışımından 1 tatlı kaşığı kadarını paylaştırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  • Dilerseniz, sofraların baş tacı olan sade mercimek çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!