ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ HAVUÇLU ZENCEFİL ÇORBASI

Havuçlu Zencefil Çorbası

Havuçlu zencefil çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuçlu Zencefil Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kanola yağı
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı iri rendelenmiş zencefil
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 5 su bardağı sebze suyu
  • 2 havuç
  • 400 g haşlanmış kuru fasulye

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı aspir
  • İri kırılmış badem

Havuçlu Zencefil Çorbası Nasıl Yapılır?

Kanola yağını bir tencereye alıp ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan, rendelenmiş zencefil ve ezilmiş sarımsakları ekleyip 5 dakika soteleyin. Rendelenmiş muskat cevizini ekleyip 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Sebze suyu, küp doğradığınız havuç ve haşlanmış fasulyeyi ekleyip 20-25 dakika pişirin. Karışımı blenderdan geçirin ve ocaktan alın. Zeytinyağını bir sos tavasında ısıtın. Aspiri ilave edip karıştırın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp üzerini iri kırılmış badem ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!