ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ SÜTLÜ KEREVİZ ÇORBASI

Sütlü Kereviz Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sütlü Kereviz Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kereviz
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1~2 dal kereviz yaprakları
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5 su bardağı su veya tavuk suyu

Sütlü Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

Bütün sebzeleri küp şeklinde doğrayıp tencereye aktarın. Üzerine 5 su bardağı tavuk suyu, 1 defne yaprakları, 1 çay kaşığı kimyon ve karabiber ekleyip haşlayın. Defne yapraklarını içinden alıp el blenderi ile püre haline getirin.

Tereyağı ve ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Unu ekleyip kavurun. Kerevizli püreyi ekleyip kaynatın.

Sütü ekledikten sonra hızlı bir şekilde karıştırın. Tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Üzerini süsleyip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, sade bir şekilde servis edilen terbiyeli kereviz çorbası tarifini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!