ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PATATESLİ DANA BONFİLE

Patatesli Dana Bonfile

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli Dana Bonfile Tarifi İçin malzemeler

  • 4 dana bonfile (tenderloin)
  • 2 arpacık soğan
  • 20 taze patates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Deniz tuzu
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Taze biberiye

Patatesli Dana Bonfile Nasıl Yapılır?

  • Arpacık soğanların kabuklarını soyup çok küçük doğrayın ve derin bir kaba alın. Üzerine tuz, karabiber ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
  • Etleri hazırladığınız karışıma bulayıp üzerini streç folyoyla örtün ve 1 gece buzdolabında dinlendirin. Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan fırın kabına alın.
  • Üzerine tuz, karabiber, biberiye yaprakları ve kalan zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Üzerini alüminyum folyo ile örterek 200 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.
  • Folyoyu kaldırıp 10 dakika daha pişirin. Bonfileleri ısıtılmış yapışmaz yüzeyli tavada yüksek ateşte önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
  • Patates ve etleri servis tabaklarına alın. Taze biberiye dallarıyla süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!