ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER ET NASIL MÜHÜRLENİR? KOLAY ET MÜHÜRLEME TEKNİKLERİ VE PÜF NOKTALARI

ET NASIL MÜHÜRLENİR? KOLAY ET MÜHÜRLEME TEKNİKLERİ VE PÜF NOKTALARI

Et mühürleme nedir, nasıl yapılır? Et pişirilirken mühürleme işlemi nasıl yapılır? İşte, yemeğin lezzetini arttıracak pratik et mühürleme yöntemleri ve püf noktaları..
Et Nasıl Mühürlenir? Kolay Et Mühürleme Teknikleri ve Püf Noktaları

Başarılı bir şekilde et pişirmek mi istiyorsanız? Et ile hazırlanan yemeklerin lezzeti bir başkadır elbet. Bu lezzeti arttırmak için doğru pişirme tekniklerini, mühürleme işlemini ve sos çeşitlerini öğrenmeye ne dersiniz? Et, pişirilme yöntemlerine göre çeşitlere ayrılır. Peki, et mühürleme işlemi nasıl yapılır? En nasıl pişirilir? Et mühürleme teknikleri nelerdir? Et pişirmek ve mühürlemek hakkındaki soruları yazımızda derledik. Soruların cevaplarına geçmeden önce, okuyucularımız tarafından çok beğenilen leziz et yemekleri sayfamızı buraya bırakıyoruz. İşte, et pişirme ve mühürleme teknikleri:


Et Nasıl Pişirilir? Et Pişirme Oranları

  • Az Pişmiş (Rare): Yüksek ateşte kısa sürede pişirilen ete denir. Etin iki tarafı da mühürlenir sıvı ve besin değerleri korunur. Bir süre dinlendirilir ardından servis edilir. Etin içi ıslak ve kanlı bırakılır.
  • Orta Az Pişmiş (Medium Rare): Etin iki tarafı da mühürlenir. Yüksek ısıda pişirilir. İçi yumuşaktır ve açık pembe renktedir.
  • Orta (Medium): Mühürleme işleminin ardından etin ortası pembe oluncaya kadar orta ateşte pişirilir.
  • Orta İyi (Medium Well): Mühürleme işleminin ardından et orta ateşte içinde hafif ıslaklık kalacak şekilde pişirilir. Etin rengi pembeliğini kaybeder ve koyulaşır.
  • İyi Pişmiş (Well Done): Orta ateşte et suyunu çekinceye kadar pişirilir. Etin içinde ıslaklık kalmaz. Rengi oldukça koyudur ve genellikle çok tercih edilen bir yöntem değildir.


Et Mühürleme Nedir?

Et tencereye konulduğunda içindeki lezzeti ve suyu akmaya başlar. Mühürleme işlemi etin lezzetinin içinde kalmasını sağlamak amacıyla yapılır. Mühürleme işlemi için yaklaşık 300 derecelik bir ısı gerekir. Etin döküm tavada çevrilerek pişirilmesine mühürleme işlemi denilir.


Et Mühürleme Nasıl Yapılır? Et Mühürleme Teknikleri

  • Öncelikle hem yumuşak, hem de lezzetli bir yemek hazırlamak için seçeceğiniz etin bonfile ya da antrikot olmasına özen gösterin.
  • Etin 2-3 cm kalınlığında dilimlenmesi, mühürleme işlemini kolaylaştırır.
  • Etin üst ve alt kısmını ayçiçek yağı ile yağlayın. Yağlama işleminin ardından etin iki kısmını da tuzlayın.
  • Etin mühürleme işlemi için döküm tava kullanmanızı öneriyoruz. Döküm tavanız yoksa, seramik tavalar da iş görecektir.
  • Tavayı ocağa koyun ve yüksek ateşi açın. Bu sayede tava gerektiği ısıya ulaşacaktır.
  • Tava yeterince ısındığında eti tavaya alın. Eti tavaya koyduğunuzda ses gelmesi, etin iyi pişeceğini göstermektedir.
  • Eti 4 dakika boyunca hiç çevirmeden pişirin. Ardından diğer yüzünü çevirin ve 4 dakika daha bekleyin.
  • Etin iki tarafı da 4 dakika pişirildiğinde ocağı hafif ateşe alın. Etin kokusu ve rengine bakarak pişireceğiniz süreyi belirleyebilirsiniz.
  • Mühürleme esnasında çatal veya bıçak ile ete bastırmayın. Bu işlem etin içindeki sıvının dışarı akmasına neden olur.
  • Pişirme işleminin sonlarına doğru aroma katmak için defne yaprağı ya da kekik ilave edebilirsiniz.
  • Pişen eti servis tabağına alın ve yaklaşık 3-4 dakika dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz.


Tavuk Eti Mühürlenir Mi?

  • Tavuk eti de mühürlenen et çeşitlerinden biridir.
  • Tavuk etini mühürlemek için tavayı yüksek ateşte ısıtın.
  • Bu esnada tavuğun iki yüzünü de yağlayın ve ardından soslayın.
  • Isınan tavanın içerisine tavuğu alın ve yüksek ısıda 2-3 dakika pişirin.
  • Daha sonra ocağın ısısını düşürerek içi pişene kadar tavuğunuzu pişirebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!