Dana Yanağı

Dana Yanağı
22 Nisan 2024

Karabiber, zeytinyağı ve deniz tuzu ile marine edilen dana yanağı mühürlendikten sonra, özel bir sos ile harmanlanır. Sonrasında uzun saatler boyunca pişirilir ve servis tabaklarına alınır. Protein bakımından zengin olan dana yanağını pişirmek uzun saatler sürse de, eşsiz lezzetiyle beklemenize tamamen değecek bir tarifimiz var. Biz fırında pişirsek de, süreyi kısaltmak için düdüklü tencerede haşlayabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, enfes dana yanağı nasıl yapılır birlikte görelim.

Dana etiyle farklı lezzetler denemek isteyenler için, dana fileto, kağıtta dana dil ve dana pikata tarifini öneriyoruz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Dana Yanağı için

Malzemeler

  • 1 adet dana yanağı
  • 100 gr domates salçası
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 litre et suyu
  • 100 ml. kırmızı şarap

Kereviz püresi için:

  • 1 adet kereviz
  • 30 gr tereyağı
  • 40 gr krema
  • 20 gr kaşar peyniri
Dana Yanağı

Nasıl Yapılır

  1. Dana etini, ince çekilmiş karabiber, zeytinyağı ve deniz tuzuyla marine edin.
  2. Yüksek ısıda yapışmaz bir tavada iki tarafını da mühürleyin.
  3. Kereviz, kuru soğan, havuç ve pırasayı uygun bir biçimde doğradıktan sonra tavada soteleyin.
  4. Kerevizlerin üzerine domates salçası ekleyerek karıştırın.
  5. Salçanın kokusu gittiğinde üzerine kırmızı şarabı ekleyin ve çektirin.
  6. Ardından sıcak et suyunu ilave edin. Hazırladığınız bu karışımı fırın tepsisine alın ve içine dana yanağını yerleştirin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 3-4 saat pişirin.
  8. Kereviz püresi için; kerevizin kabuklarını soyun ve orta ateşte haşlayın.
  9. Yumuşayan kerevizi ezerek püre kıvamına getirin.
  10. Kereviz püresine tereyağı, kaşar peyniri ve krema ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.
  11. Pişirdiğiniz dana yanağının yanına kereviz püresini ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Dana yanağını yüksek ateşte ve döküm tavada mühürleyebilirsiniz.
  • Mühürleme tekniklerine yazımızdan göz atabilirsiniz.
  • Hazırladığınız sıvı karışımın içerisine sevdiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.
  • Dana etini düdüklü tencerede pişirecekseniz, sıvı karışım hazırlamayın. Eti pişirdikten sonra sosla tatlandırabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo