ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ARMUTLU DANA TRANÇ

Armutlu Dana Tranç

Armutlu dana tranç

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Armutlu Dana Tranç Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 g dana tranç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 2 su bardağı sebze suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 limon
  • 3 havuç
  • 3 orta boy armut
  • 2 yemek kaşığı sultaniye kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı krema

Üzeri için

  • 4-5 dal kıyılmış maydanoz
  • Armutlu dana tranç

Armutlu Dana Tranç Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp eti 5 dakika mühürleyin. Bir tutam tuz, karabiber ve yenibaharı ilave edin. Kaynamış sebze suyu, sirke ve kalın dilimlenmiş limonu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika pişirin.
  • Havuç ve armutların kabuklarını soyup iri doğrayın. Tencereye havuçları ekleyip 20 dakika daha pişirin. Kuru üzüm ve iri doğradığınız armutları ilave edip 15 dakika pişirin. Ocaktan alın. Kremayı ekleyip karıştırın. Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!