Dana Kontrafile

Dana kontrafileyi, pesto soslu tagliatelle, yeşil baharatlı patates püresi veya ayvalı pancar salatası ile birlikte sunabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
50 dakika

Dana Kontrafile Tarifi İçin malzemeler
- 150 g dana kontrafile
Sosu için
- 150 g brokoli
- 5 dal fesleğen
- Yarım diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Bir tutam tuz
Dana kontrafile marine için
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 1 diş sarımsak
- Bir tutam toz zencefil
Dana Kontrafile Nasıl Yapılır?
- Hardal, zeytinyağı, soya sosu, sarımsak ve zencefil ile bir gün önceden marinelenen dana etini orta ateşte pişirin.
- Yeşil püre için brokoliyi birkaç dakika haşlayın. Haşlanmış brokoli, fesleğen, sarımsak, tuzu robottan geçirin.
- Pişirilen etin üzerine yeşil püreyi ekleyerek servis edin.
Dana Kontrafile Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Etin marinasyonu oldukça önemlidir. Mutlaka marine etmelisiniz. Marine işlemi eti yumuşatacak ve daha da lezzetlendirecektir.
- Eti alırken fitilsiz ve yağsız olmasına dikkat etmelisiniz. Yağlı kısımları temizlemelisiniz.
- Eti iki parmak kalınlığında kesmeli ve et döveceği ile döverek marinasyon yapmalısınız.
- Eti döverken lifleri ile aynı yönde dövmelisiniz.
- Kullanacağınız tava teflon tava olmalı ve yapışmamalı.
- Eti pişirirken tereyağı ile yıkama işlemi yapılarak pişirilmeli aynı zamanda yıkama işlemi esnasında tavaya taze biberiye kekik yaprakları ve sarımsak atılabilir.
- Pişirme işlemi yüksek ateşte olmalı. Aksi takdirde et suyunu salacak ve sertleşecektir.
- Tavaya fazla yağ koymamalısınız. Marine yağı et pişirmede yeterli olacaktır. Son aşamada tereyağı ekleyebilirsiniz.
- Etinizi ocaktan aldıktan sonra bir iki dakika dinlendirirseniz suyunu salmayacaktır.
* Formsante dergisinden alınmıştır.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR