ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER PİŞİRME YÖNTEMLERİ PÜF NOKTALARIYLA ANTRİKOT NASIL PİŞİRİLİR?

PÜF NOKTALARIYLA ANTRİKOT NASIL PİŞİRİLİR?

Antrikot nasıl pişirilir? Antrikot hangi yemeklerde kullanılır? Antrikotla ne yemek yapılır? İşte, tüm püf noktalarıyla tavada ve fırında antrikot pişirme teknikleri:
Püf Noktalarıyla Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot, kontrfile ile gerdan arasında kalan, ön bacakların üstünde bulunan kısımdan elde edilir. Antrikotun lezzetli olmasında içinde bulunan yağ dokuları ve ortasından gelen kalın yağ tabakasının etkisi vardır. Restoran menülerinin vazgeçilmezi olan antrikotu, lezzetli bir şekilde sunabilmek için pişirme işlemine dikkat etmek gerekir. Püf noktalarını göz önünde bulundurarak, siz de kendi mutfağınızın şefi olabilir ve antrikotla nefis yemekler hazırlayabilirsiniz.



Antrikot Nasıl Pişirilir?

  • Öncelikte antrikot yapımında taze et kullanmak çok önemlidir. Böylece etiniz daha lezzetli olacaktır.
  • Antrikotun lezzetini arttırmak için, mutlaka marine etmek gerekir. Marine işlemi için etin iki tarafına da zeytinyağı sürün.
  • Ardından karabiber ve tuzla etinizi ovun. Daha sonra bir kabın içine alıp üzerini kapatarak buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Marine işlemi için sarımsak, biberiye, kekik gibi malzemeler kullanabilir veya et marinasyon soslarından yararlanabilirsiniz.
  • Eti buzdolabında dinlendirdikten sonra oda sıcaklığında 5 dakika bekletin.
  • Bu esnada izli tavayı veya demir döküm tavayı ocağın üzerine alarak ısıtın. Tavayı orta ateşte ısıttıktan sonra etinizi tavanın içerisine koyun.
  • Ocağı yüksek ateşe getirin ve bir tarafını 2, diğer tarafını 2, toplamda 4 dakika olmak üzere etinizi mühürleyin.
  • Daha sonra eti tavanın içinde önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına atın.
  • Az pişmiş et için 4 dakika, orta pişmiş için 6 dakika, çok pişmiş et için 10 dakika pişirmeniz yeterlidir.
  • Bu süreler 200 gramlık orta kalınlıktaki antrikotlar için geçerlidir.
  • Eti fırında pişirdikten sonra kesme tahtasının üzerine alın ve 5 dakika dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Antrikot Tavada Nasıl Pişirilir?

  • Antrikotu fırına atmadan yalnızca tavada pişirmek istiyorsanız, yapmanız gereken ilk şey zeytinyağı, tuz ve karabiberle marine etmektir.
  • Daha sonra ısınmış döküm tavada, yüksek ateşte her iki tarafını da 2 dakika pişirin.
  • Pişen eti bir süre dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Antrikot Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Daha önce söylediğimiz gibi mutlaka taze et kullanın.
  • Antrikotu marine ettikten sonra en az 1, en çok 24 saat olacak şekilde buzdolabında dinlendirin.
  • Pişirme işlemi için döküm tava kullanmaya özen gösterin. Çünkü döküm tavalar ısıyı eşit derecede dağıtır ve etin içindeki suyun dışarı çıkmasını önler.
  • Eti dövdürmeyin.
  • Eti çevirirken çatal veya bıçak gibi kesici aletler kullanmayın. Bunun yerine maşa tercih edebilirsiniz.
  • Eğer eti fırında 4 dakikadan az pişirirseniz çiğ kalır, 10 dakikadan fazla tutarsanız da sertleşmeye ve kurumaya başlar.
  • Eti pişirdikten sonra üzerini kapatarak 5 dakika dinlendirin.



Antrikot Hangi Tariflerde Kullanılır?

Antrikotla yapabileceğiniz tariflerimize göz atın.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!