ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KREMALI DANA SOTE

Kremalı dana sote

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı dana sote tarifi için malzemeler

  • 750 gr biftek
  • 1 soğan
  • 350 gr mantar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 100 ml krema
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı dana sote Nasıl Yapılır

Soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya tereyağını alıp eritin. Soğanları ekleyip 2-3 dakika soteleyin.

Etleri jülyen doğrayın. Sotelediğiniz soğanlara ekleyip, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ilave ederek karıştırın. Ocağın ısısını biraz düşürüp yaklaşık 1 saat etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Mantarları yarım ay şeklinde ince doğrayın. Ete ilave edip 6-7 dakika pişirin. Üzerine 1 yemek kaşığı un serpin ve iyice karıştırın. Ocaktan almaya yakın krema, tuz ve karabiberi ekleyin. 2-3 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Kremayı, et yemekleri, tatlılar ve hamur işlerinin yanı sıra çorbalara ve soslara da ekleyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.