ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KREMALI DANA SOTE

Kremalı Dana Sote

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kremalı Dana Sote Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr biftek
  • 1 soğan
  • 350 gr mantar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 100 ml krema
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı Dana Sote Nasıl Yapılır?

  • Soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya tereyağını alıp eritin. Soğanları ekleyip 2-3 dakika soteleyin.
  • Etleri jülyen doğrayın. Sotelediğiniz soğanlara ekleyip, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  • Üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ilave ederek karıştırın. Ocağın ısısını biraz düşürüp yaklaşık 1 saat etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Mantarları yarım ay şeklinde ince doğrayın. Ete ilave edip 6-7 dakika pişirin. Üzerine 1 yemek kaşığı un serpin ve iyice karıştırın.
  • Ocaktan almaya yakın krema, tuz ve karabiberi ekleyin. 2-3 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Kremayı, et yemekleri, tatlılar ve hamur işlerinin yanı sıra çorbalara ve soslara da ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!