ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER BAYRAM TATLILARI ZERDE

Zerde

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zerde tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tutam safran
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı

Süslemek için

  • Kuş üzümü
  • Antep fıstığı
  • Nar

Zerde Nasıl Yapılır

Pirinci haşlayın ve suyunu süzün. Su, zerdeçal ve safranı tencereye alıp 30 dakika bekletin. Daha sonra orta ateşte kaynamaya bırakın. Şeker ve pirinci ekleyin. Nişastayı 5-6 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırıp zerdeye ekleyin. Kuş üzümü, vanilya, gül suyu ve dolmalık fıstığı ilave edin ve kaynadıktan sonra kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerini kuş üzümü, fıstık ve nar ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.