ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ IZGARADA DANA ANTRİKOT

Izgarada Dana Antrikot

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Izgarada Dana Antrikot Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 800 gr dana antrikot
  • 400 gr patates
  • 200 gr kırmızı soğan
  • 1 havuç
  • 1 dolmalık biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Marine sos için

  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı sarımsaklı çeşni

Izgarada Dana Antrikot Nasıl Yapılır?

  • Marine sos için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırın. Antrikotları marine sosta bir gün süreyle bekletin. Mangalı yakın.
  • Izgara telini üzerine yerleştirip yarım soğan ile silin. Antrikotları ızgaraya yerleştirip her iki tarafını da pişirin.
  • Dilimlediğiniz kırmızı soğan, havuç ve dolmalık biberi mangal ateşinde pişirin. Patatesin kabuklarını soymadan elma dilim kesip fırın tepsisine alın.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirip 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Servis tabağına antrikotları, patatesleri ve kızarttığınız sebzeleri yerleştirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.