Izgarada Dana Antrikot

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Izgarada Dana Antrikot Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 800 gr dana antrikot
- 400 gr patates
- 200 gr kırmız�� soğan
- 1 havuç
- 1 dolmalık biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Marine sos için
- Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- Karabiber
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı yoğurt
- Yarım yemek kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı sarımsaklı çeşni
Izgarada Dana Antrikot Nasıl Yapılır?
- Marine sos için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırın. Antrikotları marine sosta bir gün süreyle bekletin. Mangalı yakın.
- Izgara telini üzerine yerleştirip yarım soğan ile silin. Antrikotları ızgaraya yerleştirip her iki tarafını da pişirin.
- Dilimlediğiniz kırmızı soğan, havuç ve dolmalık biberi mangal ateşinde pişirin. Patatesin kabuklarını soymadan elma dilim kesip fırın tepsisine alın.
- Üzerine zeytinyağı gezdirip 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Servis tabağına antrikotları, patatesleri ve kızarttığınız sebzeleri yerleştirip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?