ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER KURBAN ETİNİN KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

KURBAN ETİNİN KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

Kurban eti nasıl pişirilir? Etin kokusu nasıl giderilir? Kurban etinin kokusunu gidermek için neler yapılmalıdır? Kurban Bayramında sofraları şölene döndürecek etin kokusunu gidermenin püf noktaları
Kurban Etinin Kokusu Nasıl Giderilir?

Kurban eti, taze et olduğu için normalde hazır aldığınız etlere göre daha yoğun bir kokuya sahiptir. Bu kokunun yoğunluğu et seven kişilerin bile et yiyememesine neden olur. Etin kokusunun tüm eve sinmesi ise, daha da kötü bir durumdur. Bayram sofralarında hem kendinizin, hem de misafirlerinizin et kokusundan nasibini almaması için yapabileceğiniz birkaç önerimiz var. Et kokusu nasıl giderilir diye merak edenler için, kolay püf noktalarını yazımızda derledik. İşte, kurban etinin kokusunu gidermek için yapmanız gerekenler:


Kurban Eti Pişirirken Kokusu Nasıl Giderilir?

  •  Kurban etini pişirirken tencerenin içerisine yarım çay kaşığı tarçın ve bir adet defne yaprağı koyun. Bu kokuyu dağıtmaya yardımcı olacaktır. Ette belirgin bir defne ve tarçın tadı olmayacaktır.
  • Eti marine etmek kokuyu azaltmak için kullanılan yöntemlerden biridir. Aynı şekilde etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını da sağlar.
  • Tencerenin içerine beyaz kısımlarından arındırılmış limon kabuğu koymak, kokunun giderilmesine yardımcı olur. Limon kabuklarının beyaz kısmı ete acı bir tat verebileceği için kullanılmamalıdır.


Eve Sinen Kurban Eti Kokusu Nasıl Giderilir?

  • Öncelikle eti direkt pişirmemek oldukça önemlidir. Mutlaka buzdolabında 12 saat dinlendirilmesi gerekir.
  • Eti pişirdikten sonra ocak ve bulaşıklar bekletilmeden yıkanmalıdır.
  • Eti pişirdikten sonra yemeğin üzerini örtün ve evi havalandırın. Bu sayede koku dağılacaktır.
  • Evi havalandırırken bir bardak suyu kısık ateşte kaynatın. Suyun içerisine 2 adet karanfil ya da bir kaşık tarçın ilave edin. Bu sayede eviniz daha hoş kokacaktır.
  • Eti pişirirken mutfağın kapısı kapalı olmalı. Ayrıca camı veya aspiratörü de açmayı ihmal etmeyin.
  • Eti pişirirken başka bir kabın içerisine sirkeli su ekleyin. Bu kabı yemeğin yakınında tutun. Bu sayede kokuyu içine çekecektir.
  • Doğal oda kokusu kullanın: Bir bardak suyun içerisine birkaç damla lavanta yağı ve toz vanilya ekleyin. Bu karışımı kaynatın. Karışım soğuduktan sonra sprey şişelerine doldurabilirsiniz.


Kurban Etiyle Hangi Yemekleri Pişirebilirsiniz?

  • Kemikli büyük et parçaları ile, haşlama yapmak en ideal yemek olacaktır. Ayrıca çorba yapımında da kullanabilirsiniz.
  • Dana etinin sırt, kol ve kürek kısımları, kavurma yapmak için idealdir.
  • Kemikli gerdan etini, tandır, haşlama, nohut ve fasulye gibi yemeklerle birlikte kullanabilirsiniz.
  • Koyun etinin kol ve but kısımları bayram kavurması için kullanılır.
  • Kurban etinin döş kısımlarını kasapta çektirerek ızgara köfte yapımında kullanabilirsiniz.
  • Kemiklerin etli kısımlarını sıyırdıktan sonra, kemikleri kemik suyu çorba yapımında kullanabilirsiniz.
  • Yürek, ciğer gibi sakatatları mutlaka 5 saat dinlendirmek gerekir. Ardından kavurma yapımında kullanmanızı öneriyoruz.
  • Etin kemiksiz ve yağsız kısımları sebze yemekleri ve kebap yapımı için ideal bir seçimdir.
  • But ve kürek kısımları, biftek yapımında sık sık tercih edilmektedir.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!