Kırmızı Biberli Dana Eti

Kırmızı Biberli Dana Eti
26 Temmuz 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kırmızı Biberli Dana Eti için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kg dana eti
  • 5~6 kırmızı biber
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
Kırmızı Biberli Dana Eti

Nasıl Yapılır

Derin bir tavada tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Kuşbaşı şeklinde doğranmış dana etlerini ilave edip sotelemeye devam edin. Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Kırmızı biberleri jülyen doğrayın. Etler pişmeye yakın biberleri ekleyip pişirmeye devam edin. Küp doğradığınız domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo