ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KIRMIZI BİBERLİ DANA ETİ

Kırmızı Biberli Dana Eti

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kırmızı Biberli Dana Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kg dana eti
  • 5~6 kırmızı biber
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber

Kırmızı Biberli Dana Eti Nasıl Yapılır?

Derin bir tavada tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Kuşbaşı şeklinde doğranmış dana etlerini ilave edip sotelemeye devam edin. Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Kırmızı biberleri jülyen doğrayın. Etler pişmeye yakın biberleri ekleyip pişirmeye devam edin. Küp doğradığınız domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!