ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ DANA KAVURMA

Dana Kavurma

Amerika, Avrupa ve Avustralya'da sık sık tüketilen dana eti, birçok farklı tarifte kendin yer bulur. Dana etinin en çok kullanılan bölümleri gerdan, karın ve buttur. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde vücudun protein ihtiyacını karşılar. Zihinsel gelişime ve kemik güçlenmesine önemli ölçüde katkıda bulunur. Kansızlığa iyi gelmesiyle bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis dana kavurma nasıl yapılır birlikte görelim.

Dilerseniz, nefis dana rosto tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dana Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı dana eti (pançeta)
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber

Dana Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Etleri ısıtılmış tencereye alıp kısık ateşte ve tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin.
  • Etler yumuşamaya başladığında tuzu ilave edin.
  • Eğer etler pişmiş ama hala suyunu çekmediyse kapağını açarak suyunu çektirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
  • Dana kavurmayı sebzeli bulgur pilavı ve acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dana Kavurma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız etin kuşbaşı olmasına özen gösterin.
  • Etler dilimlendikten sonra bol su ile yıkanmalı, ardından iyice süzülmelidir.
  • Tencereye ilk olarak etin yağlı kısımları konulmalı ve eritilmelidir. Daha sonra kalan parçalar eklenerek et kendi yağında kavrulur.
  • Pişirme esnasında isteğe göre çok az su eklenebilir.
  • Pişirirken tencerenin kapağını mutlaka kapatın. Bu sayede et kendi buharında pişecektir.
  • Etin baharatları son aşamada konulmalıdır.

1 Porsiyon Dana Kavurma Kaç Kalori?

  • Dana kavurma tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 360 kaloridir. Protein ve demir bakımından zengin olan bu yemek, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!