ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ DANA KAVURMA

Dana kavurma

Amerika, Avrupa ve Avustralya'da sık sık tüketilen dana eti, birçok farklı tarifte kendin yer bulur. Dana etinin en çok kullanılan bölümleri gerdan, karın ve buttur. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde vücudun protein ihtiyacını karşılar. Zihinsel gelişime ve kemik güçlenmesine önemli ölçüde katkıda bulunur. Kansızlığa iyi gelmesiyle bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis dana kavurma nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dana kavurma tarifi için malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı dana eti (pançeta)
  • Tuz

Dana kavurma Nasıl Yapılır

  • Etleri ısıtılmış tencereye alıp kısık ateşte ve tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin.
  • Etler yumuşamaya başladığında tuzu ilave edin.
  • Eğer etler pişmiş ama hala suyunu çekmediyse kapağını açarak suyunu çektirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
  • Dana kavurmayı sebzeli bulgur pilavı ve acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dilerseniz, nefis dana rosto tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.