ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER SAHUR İÇİN TARİFLER: 24 PRATİK SAHURLUK TARİF (30 DK ALTINDA)

SAHUR İÇİN TARİFLER: 24 PRATİK SAHURLUK TARİF (30 DK ALTINDA)

30 dakika altında hazırlayabileceğiniz 24 farklı sahur yemeği tarifini derledik. Bu tariflere göz atın hem zamandan hem de lezzetten ödün vermeyin.
Sahur İçin Tarifler: 24 Pratik Sahurluk Tarif (30 dk altında)

Ramazan ayında sahur yaparken hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli tarifler mi arıyorsunuz? Gün içinde sizi tok tutacak ve enerjik olmanızı sağlayacak pratik sahurluk tariflerle karşınızdayız. Hep aynı yemekleri hazırlamaktan sıkılanlar için, birbirinden lezzetli ve farklı tarifleri yazımızda derledik. İşte, 30 dakikadan daha kısa bir sürede hazırlanan 24 pratik sahurluk tarif:



Listemize Karadeniz'in meşhur lezzeti ile başlıyoruz. Kahvaltı sofralarında sık sık yer verilen mıhlama, ortalama 25-30 dakika da hazırlanır. Ana malzemeleri Trabzon peyniri, mısır unu ve tereyağıdır.



Sahur sofralarına renk katacak bir tarifle devam ediyoruz. Rendelenmiş kabak ile hazırlanan kabak mücver, gün boyu tok tutan besinlerden biridir. Bu nedenle sahur sofralarında sık sık yer verilir. Hazırlama süresi toplam 30 dakikadır.



Kahvaltı sofralarında tüketilen ekmek üstü pizza, sahur sofraları için de ideal bir seçimdir. Kızarmış ekmeğin üzerine sosis, salam, yumurta, peynir ve zeytin ekleyerek pizzayı kolayca hazırlayabilirsiniz.



Sahurda hafif beslenmek istiyorsanız, tam size göre bir tarifimiz var. Sandviç ekmeği ile hazırlanan poşe yumurta, salam ve peynirle zenginleştirilir. Poşe yumurtalı sandviçin hazırlanması, yalnızca 15 dakikadır.



Kahvaltı denildiğinde ilk akla gelen besinlerden biri de menemendir. Domates sosu ve yumurta ile hazırlanan menemen, yaklaşık 20 dakika içinde sofradaki yerini alır. 



Sahur sofraları için oldukça özel bir tarifle karşınızdayız. İç harcı peynir ve maydanoz ile süslenen pratik sahur böreğini hazırlamak yalnızca 15 dakikadır. Hazırladığınız böreği fırına attıktan sonra, size sadece çayı demlemek kalır.



İçinde yumurta, et, sebze ve peynir çeşitleri kullanılan frittata, İtalyan mutfağına özgü bir lezzettir. Hazırlama ve pişirmesi toplam 30 dakika süren frittata, İtalyan omleti olarak bilinir.



Hamur ve yufkaya göre daha çabuk hazırlanan milföy, sahur sofralarında sık sık tercih edilir. Peynirli iç harç ile doldurulan mini milföylerin hazırlama süresi 15, pişirmesi ise 25 dakikadır.