ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ EV YAPIMI RAMAZAN PİDESİ

Ev Yapımı Ramazan Pidesi

Ev yapımı ramazan pidesi

Ramazan ayının sembolü olan pide, genellikle pastane ve fırından hazır olarak satın alınır. Gelin, bu Ramazan'da bir farklılık yapalım ve kendi pidelerimizi hazırlayalım. Birleşme ve paylaşma ayı olarak kabul edilen Ramazan ayında, sofralara çok yakışacak bir tarifle karşınızdayız. Peki, Ramazan ayının en özel lezzetleri arasında yer alan ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sahura, hem de iftar sofralarına özel ramazan pidesi tarifi ile karşınızdayız. Zannedilenin aksine ramazan pidesi, püf noktaları sayesinde kolay bir şekilde hazırlanır. Malzemeler tamamsa, videolu anlatımıyla ev yapımı ramazan pidesi tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ev Yapımı Ramazan Pidesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 su bardağı un

Hamurun üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı su

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam ve çörek otu

Ev Yapımı Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir karıştırma kabına ılık süt ve suyu alın. Yaş mayayı ufalayarak ilave edin. Tuz, toz şeker ve zeytinyağını ekleyip maya ve toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek, ele çok yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp ılık ortamda 30 dakika mayalanması için bekletin.
  • Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine un serpiştirip hazırlayın. Kabaran pide hamurunu alıp tepsinin tam ortasına yerleştirin. Elinizle bastırarak yuvarlak olacak şekilde açarak büyütün.
  • Bir kasede un ve suyu çırpın. Parmak uçlarınızı bu suya batırın ve sonra hamura bastırarak kenar ve üst çizgilerini oluşturun. Üzerini temiz bir mutfak havlusuyla örtün ve tekrar mayalanması için 30 dakika bekletin. Hamur kabarıp şeklini kaybedebileceği için çizgilerin üzerinden tekrar bir çatal yardımıyla geçerek sabitleyin.
  • Üzeri için yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Fırça yardımıyla hamurun tamamına sürün ve susam ile çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişirin.

Ramazan Pidesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Maya erimeye başladığında karışımı 10 dakika dinlendirin.
  • Ramazan pidesinin en önemli püf noktası, hamurun kıvamını tutturmaktır. Yoğurma işlemini en az 10 dakika boyunca sürdürün.
  • Hazırladığınız hamuru streç film veya nemli bir bez ile örtün.
  • Odanın sıcaklığı yüksek olursa, maya daha çabuk çözünmeye başlar.
  • Hamur iki katına geldiğinde mayalama işlemi son bulur.

1 Adet Ramazan Pidesi Kaç Kalori?

  • Ramazan pidesinin bütün hali, 15-20 dilime eş değerdir. Bir dilim ramazan pidesi, yaklaşık 65 kaloridir. 100 gramlık pide ise, ortalama 225 kalori içerir.

Ramazan ayında sofralarınızda ev yapımı ekmek tariflerine yer verebilirsiniz. Ramazan pidesinin yanı sıra tam buğday unlu ekmek veya somun ekmek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!