ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER KREP YAPMANIN PÜF NOKTALARI VE 7 NEFİS KREP TARİFİ

KREP YAPMANIN PÜF NOKTALARI VE 7 NEFİS KREP TARİFİ

Günün her öğününde yiyebileceğiniz krepler, farklı iç malzemeleri ve şekilleriyle muhteşem bir damak şölenine davet ediyor.
İster tatlı, ister tuzlu

Günün her öğününde yiyebileceğiniz krepler, farklı iç malzemeleri ve şekilleriyle muhteşem  bir damak şölenine davet ediyor.

Krep Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Krep hazırlarken hamura dilediğiniz unu ilave edebilirsiniz: Kepekli un, çavdar unu, mısır unu veya  beyaz unla karıştırılmış bezelye unu gibi. Ya da una kakao veya eritilmiş çikolata ekleyebilirsiniz.  Krebi tatlı olarak hazırlıyorsanız hamura toz şeker ilave edin. Tuzlu ise 1 tutam tuz yeterlidir. Hamura kıyılmış maydanoz gibi yeşillikler ya da incecik çekilmiş ceviz veya fındık da ilave edebilirsiniz.
  • İç malzemesini dilediğiniz gibi hazırlayın. Tatlı krepler için; muhallebi, dondurma, pelte, taze meyve, bal, reçel ya da kakaolu fındık kremasıyla hazırlayın. Tuzluları ise sebze sote, kıyma, köfte, haşlanmış et çeşitleri, kızarmış sucuk, sosis, haşlanmış sebze ya da deniz ürünleriyle hazırlayın.
  • Krebi birkaç gün önceden hazırlayıp buzdolabında birkaç gün  bekletebilirsiniz.
  • Krebin lezzetli olması için çırpma işlemi ve süresi çok önemlidir.
  • Krepleri pişirirken her defasında yağlamanız gerekiyor.
  • Tereyağı ya da margarin ile yağlayacaksanız, bir parça yağı çatalın ucuna geçirip tavaya sürün.
  • Krepleri tavada ters çevirirken tahta spatula ya da düz bir tabak kullanın.



    Lezzetli Krep Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
  • Temel krep malzemeleri süt, un ve yumurtadır. Bu üç malzemeyi derin bir cam kaseye alın. Çırpma teli ile köpük köpük oluncaya kadar 4-5 dakika çırpın.
  • Teflon tavayı hafifçe yağlayıp ısıtın. Hazırladığınız krep hamurundan 1 kepçe kadar alıp tavanın ortasından ip gibi akıtarak dökün.. Dökme işlemini yavaş yavaş gerçekleştirirken tavayı ileri geri sallayarak hamurun yayılmasını sağlayın.
  • Hamur tüm tavaya eşit olarak yayılıncaya kadar dökme işlemini tamamlayın. Hamur tüm tavayı kaplayınca kısık ateşte pişirin.

Kreple Hazırlayabileceğiniz 7 Nefis Tarif

Peynir, ceviz ve ıspanaklı bohçalar nasıl yapılır?



Ganajlı krep külahı tarifi;



Çilekli ve kremalı krep yaprakları nasıl yapılır?



Muzlu krep suflesi tarifi;



Kabaklı krep kasesi tarifi;