ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ EKMEK ÜSTÜ NAR EKŞİLİ CAPRESE

Ekmek Üstü Nar Ekşili Caprese

Ekmek üstü nar ekşili caprese

Kökeni İtalya'ya dayanan caprese, aslında domates, mozzarella peyniri ve fesleğen ile hazırlanan bir salatadır. Ancak sahur sofralarında hafif beslenmek isteyenler için caprese salata tarifini ekmek üstü lezzetlere dönüştürdük. Malzemeler hazırsa, Sevgili Zeynep Dinç’den ekmek üstü caprese tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekmek Üstü Nar Ekşili Caprese Tarifi İçin malzemeler

  • 3 dilim tam buğday ekmeği (Kızartılmış)
  • 3 yemek kaşığı labne peyniri (Krema kıvamında çırpılmış)
  • 1 top mozzarella peyniri (Dilimlenmiş)
  • 2 adet domates (Dilimlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı halka siyah zeytin
  • Taze fesleğen
  • Taze kekik
  • Aromatik sızma zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Susam

Ekmek Üstü Nar Ekşili Caprese Nasıl Yapılır?

  • Ekmeklerin üzerine labneyi sürüp yeşillikler ile birlikte mozzarella ve domates dilimlerini yerleştirin.
  • Siyah zeytin, susam, sızma zeytinyağı ve nar ekşisi ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!