ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER SAHUR İÇİN BÖREK TARİFLERİ: YAPIMI KOLAY 20 FARKLI BÖREK TARİFİ

SAHUR İÇİN BÖREK TARİFLERİ: YAPIMI KOLAY 20 FARKLI BÖREK TARİFİ

Sahurda kolayca hazırlayabileceğiniz börek tarifleri mi arıyorsunuz? İşte, peynirli, sebzeli, patatesli ve ıspanaklı çeşitleriyle 20 nefis sahurluk börek tarifi:
Sahur İçin Börek Tarifleri: Yapımı Kolay 20 Farklı Börek Tarifi

Gün boyu çok susatmayacak ve evde bulunan malzemeler ile, hatta iftardan kalan yemekler ile de hazırlanabilen doyurucu ve pratik börek tariflerini sizler için derledik. İşte, sahura özel en lezzetli ve doyurucu 20 nefis börek tarifi: (Malzemelerin miktarlarını ve baharatları damak zevkinize göre değiştirebilir, ekleyebilir veya çıkartabilirsiniz.)

Uzman Diyetisyen Burcu İnce tarafından hazırlanan günlük iftar menüsü ve günlük sahur menüsüne göz atmayı unutmayın.



Malzemeler;

  • 1 adet rendelenmiş kabak
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • Yarım su bardağı ezilmiş süzme peynir veya lor peyniri
  • 1 adet taze soğan
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı maydanoz 


Yapımı: Fırını önceden 190°c ye ısıtın. 12 delikli bir muffin tepsisini yağlayın. Kabağı ve havucu rendeleyin sularını sıkın ve soğanı, peyniri ve unu ekleyin. Birleştirmek için karıştırın. Yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu birlikte çırpın ve kabak karışımına ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Maydanozu ekleyin. Birleştirmek için karıştırın. Yağlanan tepsinin delikleri arasında eşit olarak bölün. 4-15 ile 20 dakika veya üstleri altın rengini alana kadar pişirin. Piştikten sonra 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Sıcak veya soğuk servis yapın.



Malzemeler;

  • 5 adet yufka
  • 100 ml sıvı yağ
  • 200 ml süt
  • 1 yumurta
  • Maydanoz
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet domates
  • Baharatlar

Yapımı: Domatesi küçük küçük doğrayın ve üzerine maydanoz ve peyniri ekleyin. ardından dilediğiniz kadar baharat ekleyin. Ayrı bir kapta sıvı yağ, yumurta ve sütü karıştırın. Yağladığınız geniş bir tavanın içine ilk yufkayı alıp kenarları dışarı gelecek şekilde koyun. Ardından diğer yufkaları yağ, süt ve yumurta karışımı ile ıslatın. İlk yufkaya peynirli harçtan koyup üzerine ikinci yufkayı kapatın ve yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın. En son bütün yufkaların kenarlarını içeri doğru kapatıp üzerine yumurtalı harçtan sürün ve tavanın üstünü kapatıp 15 dk altını 15 dk üstünü kızartın.



Malzemeler;

  • 6 adet lavaş
  • 4 adet mantar
  • 2 adet domates
  • 3 adet kırmızı veya yeşil biber
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • Yağ
  • Yoğurt
  • Baharatlar


Yapımı: Mantar, domates ve biberleri dilediğiniz boyutta doğrayın ve bir tavada hafifçe soteleyin. Sotelediğiniz sebzelere peynir ve istediğiniz baharatları ilave edin. Hazırladığınız harcı lavaşlara dürüm yapar gibi eşit bir şekilde paylaştırın ve sarın. Bir borcama yan yana dizin ve üzerlerini yağlayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Çıkan lavaşları oda sıcaklığında biraz soğuttuktan sonra üzerlerine yoğurt döküp servis edin.



Malzemeler;

  • 3 adet orta boy kabak
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı kadar un
  • Maydanoz
  • 1 adet taze soğan
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • Sıvı yağ


Yapımı: Kabakları rendeleyip sularını iyice sıkın ve süzün. Maydanoz ve taze soğanı küçük küçük doğrayın. Sıvı yağ dışında bütün malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız karışımdan istediğiniz miktarda alın ve içini yağladığınız orta boy tavaya iyice yayıp arkalı önlü kızarana kadar pişirin.



Malzemeler;

  • 2,5 su bardağı u
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • ¾ bardak süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet doğranmış taze soğan
  • 1 paket hindi füme
  • 125 gram konserve mısır
  • Baharatlar


Yapımı: Fırını 190 dereceye alın. ve muffin tepsisinin bölmelerini yağlayın. Başka bir kapta un, taze soğan ve küçük parçalar halinde doğradığınız hindi fümeleri ekleyin, karıştırın ve ortasında bir boşluk açın. Boşluğun ortasına süt, yumurta, yağ ve mısırı ekleyin. Baharatları da ekleyip yoğurun ve bir harç hazırlayın. Hazırladığınız bu harcı muffin tepsisindeki bölmelere eşit şekilde paylaştırın ve önceden ısıttığınız fırında 17-20 dakika kadar kontrol ederek pişirin.



Malzemeler;

  • 4 adet yufka
  • 1 orta boy patates
  • Yarım bardağı beyaz peynir
  • Maydanoz
  • 1 adet taze soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 100 ml sıvı yağ
  • Baharatlar


Yapımı: Patatesleri haşlayın. Haşladıktan sonra doğradığınız maydanoz ve taze soğanların üzerlerine ekleyin. Peyniri ilave edip baharatlandırıp karıştırın. Ayrı bir kapta yağ, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Birinci yufkayı açın ve yoğurtlu harç ile ıslatın. Sonra üzerine bir yufka daha serip bir daha ıslatın ve patatesli harcı yayın. Sonra üzerine kalan 2 yufkayı da ıslatın ve patatesli harcın üzerine serin. Kenarlarını kapatın ve dürüm yapar gibi sarın. Rulo yaptığınız içi harç dolu yufkayı fırın tepsisine alın ve bir ucunu alıp içeri doğru kıvırın. 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.



Malzemeler;

  • 2 adet yufka
  • 10 adet kurutulmuş domates
  • 1 su bardağı beyaz veya kaşar peyniri
  • 1 adet taze soğan
  • Sıvı yağ
  • Baharatlar


Yapımı: Taze soğanları ve kurutulmuş domatesleri doğrayın ve peynir, baharatlar ile karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye bölüp 8 eşit üçgen parça halinde kesin. Hazırladığınız harcı yufkalara koyun ve sarın. Sardığınız sigara böreklerini kızmış yağda kızartın.



Malzemeler;

  • Akşam yemeğinden kalan tavuklar veya küçük parçalar halinde hafif sotelediğiniz tavuklar
  • 2 adet lavaş
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • 1 adet kırmızı biber
  • Baharatlar
  • Sıvı yağ


Yapımı: Lavaşların bir yarısına tavukları, baharatları, peyniri ve doğradığınız biberleri yayın ve lavaşın diğer yarısını yarım ay olacak şekilde üstüne kapatın. Önceden yağladığınız ve ısıttığınız tavaya 2 adet yarım ay şeklinde olan lavaşı yan yana koyun ve arkalı önlü kızartın.



Malzemeler;

  • Akşam yemeğinden kalma sebze yemeği
  • 6 adet yufka
  • Susam
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yoğurt
  • Dereotu veya herhangi bir yeşillik


Yapımı: 1 yumurta, süt ve sıvı yağı karıştırın. ve yufkaları ıslatın. 2'li 2’li olacak şekilde yufkaları birbirleri üstüne açın toplam 3 adet börek olacak. Akşamdan kalan sebze yemeğinin susuz kısımlarını yufkalara yayın ve yufkaların yanlarını kıvırıp sarın. Kalan diğer yumurtayı çırpıp yufkaların üstüne sürün ve susam serpiştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yufkaların üzerleri kızarana kadar pişirin. Yoğurt ile doğradığınız dere otlarını karıştırın ve oda sıcaklığında beklettiğiniz böreklerin üzerlerine döküp servis edin.