ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER DOYURUCU SAHUR TARİFLERİ: 10 FARKLI TARİF

DOYURUCU SAHUR TARİFLERİ: 10 FARKLI TARİF

Sahurda ne yenir? diyenler için birbirinden lezzetli ve az kalorili tariflerimizi yazımızda derledik. İşte, sahur sofralarına özel 10 nefis doyurucu tarif:
Doyurucu Sahur Tarifleri: 10 Farklı Tarif

Sahur sofralarında az kalorili yemeklere yer vermek isteyenleri böyle alalım. Sahurda hem pratik bir şeyler hazırlamak, hem de tok tutan besinlerden faydalanmak isteyenler için, birbirinden lezzetli tariflerimizi derledik. Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına sahur yemekleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, sahur sofralarına özel 10 doyurucu tarif:



Malzemeler;

  • 8 büyük yumurta
  • 50 gr  krema
  • 3/4 c. rendelenmiş mozzarella ya da kaşar peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir tutam pul biber
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 3 Kıyılmış sarımsak, kıyılmış
  • 200 gr mantar
  • 100 gr beyaz peynir
  • 3 bebek ıspanak 


Yapılışı: Fırını önceden 180 ° 'ye ısıtın. Orta boy bir kapta yumurtaları, krema ve mozzarellayı çırpın. Tuz, karabiber ve bir tutam pul biber ekleyin. Orta ateşte büyük bir tavada kızgın yağ, soğanı ve sarımsağı ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin, 5 dakika sonra mantarları ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin, 5 dakika daha pişirin. Ispanağı ekleyip solana kadar 2 dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yumurta karışımını tavaya dökün, ardından peynir ile doldurun ve tavayı fırına alın.  Yumurtalar tam kıvamına gelene kadar, yaklaşık 12 dakika, pişirin.



Malzemeler;

  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 büyük yumurta
  • 1/2 c. rendelenmiş kaşar
  • 1 çay kaşığı. sarımsak tozu
  • Koşer tuzu
  • Taze çekilmiş karabiber 


Yapılışı: Fırını önceden 200º'ye ısıtın ve bir fırın tepsisine yağlı kağıdı koyun. Karnabaharı ince ince rendeleyin ve büyük bir tavaya alın ve kavurun. Karnabaharlar kavrulduktan sonra kaseye alın ve içine yumurta, kaşar ve sarımsak tozu ekleyin ve tuz ve karabiber ekleyin. Kombine olana kadar karıştırın. Karnabaharı hazırlanan fırın tepsisine serin ve şekillendirin ve 18 ila 20 dakika altın rengi olana kadar pişirin. Avokado püresi, kızarmış yumurta, marul ve domates gibi istediğiniz malzemelerle yiyebilirsiniz.  



Malzemeler;

  • 4 adet yumurta
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • ½  soğan
  • Tereyağı ve sıvıyağ
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Toz biber
  • Rendelenmiş kaşar 


Yapılışı: Yumurtalar haşlanır. Ayrı bir kapta soğan sotelenir. Ardından biberler ve daha sonra domatesler eklenir. Tüm malzemeler piştikten sonra haşlanmış yumurtalar ikiye bölünür tavaya eklenir üzerine baharatlar eklenir ve tavadaki domatesli soslardan üzerine gezdirilir. Son olarak üzerine isteğe bağlı olarak kaşar peynir eklenir ve eridikten sonra servise hazır hale gelir. 



Malzemeler;

  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 
  • 1/4 su bardağı soğan, ince doğranmış 
  • 2 su bardağı taze ıspanak 
  • 1 diş kıyılmış sarımsak 
  • 6 yumurta 
  • 3 dilim jambon, pişirilmiş ve doğranmış 
  • 3/4 su bardağı beyaz peynir 
  • 1 çorba kaşığı süt 
  • 1/2 çay kaşığı tuz 
  •  1/2 çay kaşığı kara biber


Yapılışı: Fırını 200 dereceye kadar önceden ısıtın. Tavada zeytinyağını kızdırın. Soğanı ekleyip yaklaşık 2 dakika pişirin. Ispanağı ekleyip solana kadar yaklaşık 2-3 dakika daha pişirin. Kıyılmış sarımsağı ekleyin ve 30 saniye pişirin. Biraz tuz ve karabiber serpin. Ateşten alın. Bir kasede yumurtaları, sütü ve peyniri çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ispanak karışımını jambonu ekleyin ve iyice birleşene kadar karıştırın. Muffin kalıplarına harcı alın ve yumurta karışımını her bir kek kalıbına eşit olarak dağıtın. Yaklaşık 20 dakika veya keklerin kenarları açık altın rengi kahverengiye dönene kadar pişirin.



Malzemeler;

  • 4 su bardağı doğranmış taze yeşillik (maydanoz, dereotu, taze soğan, taze sarımsak, nane, ıspanak, semizotu, pazı, taze kişniş, vb.)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Çeşitli baharatlar; karabiber, yenibahar, zerdeçal, kimyon, toz biber
  • Bir çimdik kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 3-4 adet yumurta sebze yoğunluğuna ve porsiyona göre ayarlayabilirsiniz. 


Yapılışı: Öncelikle yumurtaları bir kase içerisine alın ve güzelce çırpın. Üzerine 1 kaşık yoğurt ekleyin ve tekrar karıştırmaya devam edin. Üzerine baharat ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Tarifte kullanacağınız sebzeli bol suyla yıkayın, kurulayın ve orta boyutlarda doğrayın. Doğradığınız sebzeleri yumurtalı karışıma ilave edin ve harmanlanana kadar karıştırın. Tavayı ocağa alın ve bir parça tereyağı koyup eritin. Ocak kısık ateşe getirildikten sonra tavaya yumurtalı karışımı ilave edin ve yavaş yavaş pişirin. Üstü kuruyup kızarana kadar pişirin. Daha sonra ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirip servis edin. 



Malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr mantar dilimlenmiş
  • 1 soğan kıyılmış
  • 500 gr ıspanak
  • Koşer tuzu
  • Karabiber
  • 8 yumurta 
  • 1/4 bardak tam yağlı süt
  • 1/4 bardak kurutulmuş domatesler, ince doğranmış
  • 1/4  bardak taze rendelenmiş parmesan 


Yapılışı: Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Orta ateşte tereyağını eritin. Mantarları ekleyin ve rahatsız edilmeden 2 dakika pişirin. Karıştırın ve mantarlar yumuşayana ve altın sarısı olana kadar 5-6 dakika karıştırın. Arpacık soğanı ekleyin ve kokulu olana kadar 1 dakika pişirin. Ispanağı ekleyip solana kadar 1 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve ocaktan alın. Büyük bir kapta yumurtaları, sütü, domatesi ve parmesanı çırpın. Mantar karışımını ilave edin ve tuz ve karabiber ile tekrar baharatlayın. Bir kalıba dökün ve yumurtalar tam oturana kadar 18 ila 20 dakika pişirin. Dilimlemeden ve servis yapmadan önce 3 dakika soğumaya bırakın. 



Malzemeler;

  • 2 avokado
  • 1/2 bir limon
  • Tuz karabiber
  • Pul biber
  • 4 ekşi mayalı ekmek dilimleri, kızarmış
  • 100 gr ufalanmış beyaz peynir
  • Çeri domates
  • Doğranmış salatalık
  • Doğranmış kalamata zeytini
  • 1/4 c. kıyılmış dereotu
  • Sızma zeytinyağı (isteğe bağlı) 


Yapılışı: Avokado yarımlarını deriden çıkarın ve orta boy bir kaseye koyun. Avokadonun üzerine hemen biraz limon suyu sıkın. Avokadoyu tuz ve karabiberle baharatlayın ve çatalla ezin. Avokadonun tadına bakın. Dilerseniz daha fazla limon suyu ekleyebilirsiniz. Avokadoyu tostun üzerine yayın ve üzerine beyaz peynir, çeri domates, salatalık, kalamata zeytini ve dereotu ekleyin. Zeytinyağı gezdirin ve servis yapın. 



Malzemeler;

  • 8 yumurta
  • 100 gr. taze rendelenmiş parmesan ya da kaşar peynir
  • 1/2 lb. şarküteri jambonu, doğranmış
  • Koşer tuzu
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Garnitür için taze doğranmış frenk soğanı 


Yapılışı: Fırını önceden 200 ° 'ye ısıtın ve büyük bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yumurta beyazlarını ve sarılarını ayırın, yumurta beyazlarını büyük bir kaseye ve sarıları küçük bir kaseye koyun. Bir çırpma teli veya el mikseri kullanarak yumurta beyazlarını köpük oluşana kadar 3 dakika çırpın. Üzerine parmesan peyniri ve karabiber ilave ederek tatlandırın. Hazırlanan fırın tepsisine 8 kaşık yumurta akını kaşıkla koyun ve yuvalar oluşturmak için ortaları girintili yapın. Hafifçe altın rengine dönene kadar yaklaşık 3 dakika pişirin. Her yuvanın ortasına dikkatlice bir yumurta sarısı koyun ve tuz ve karabiber serpin. Sarısı tam kıvamına gelene kadar, yaklaşık 3 dakika daha pişirin. Servis yapmadan önce frenk soğanı ile süsleyin. Dilerseniz, hazırladığınız yumurtaları kızarmış tost ekmeği ile servis edebilirsiniz. 



Malzemeler;

  • 1 adet yufka
  • 4 adet yumurta
  • 1 kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 1 yeşil biber
  • 4-5 dilim salam
  • 3-4 adet sosis
  • 1 kase rende kaşar peyniri
  • 4-5 dal maydanoz 
  • 4 dal taze nane
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı ucuyla karbonat
  • 1/2 çay bardağı krema
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı 


Yapılışı: Yufkalar ufalanır. Tüm malzemeler istenilen büyüklükte doğranıp eklenir yufkaların içerisine eklenir. Tüm malzemeler iyice karıştırılır. Isıtılmış yağlanmış tavaya aktarılır. Üstü kapatılarak alt kısmı 8-9 dakika kısık ateşte pişirilir. Tersi çevrilir arkası da 6-7 dakika pişirilir.