ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ DİĞER HAMURİŞİ TARİFLERİ MİLFÖYDEN SİMİT

MİLFÖYDEN SİMİT

Milföyden simit
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Milföyden simit tarifi için malzemeler
  • 8 adet milföy hamuru
  • 250 g beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz (İsteğe bağlı)
    Üzeri için
  • Susam
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1/2 çay bardağı su
Milföyden simit Nasıl Yapılır

  • Milföy hamurlarının 2 tanesini hafif unlanmış zeminde kenarlarından yapıştırarak merdane yardımıyla ince açın. Kenarına peynir rendesi koyup rulo sarın ve iki ucundan tutup ters yönlere çevirerek burgu yapın ve iki ucunu birleştirerek simit şekli verin. Diğer hamurları da aynı işlemlerle hazırlayın.
  • Pekmezi bir tabağın içinde suyla birlikte karıştırın. Simitleri önce pekmezli suya batırın, sonra her tarafını susamla kaplayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.