Blini

Blini
01 Şubat 2023

Rusya'nın meşhur blinisi, krep ya da pankekle kıyaslanabilir. Hemen hemen aynı içeriğe sahiplerdir. Blini tuzlu ve tatlı olarak her öğünde yenebilir. Yunanlılar bu yemeğin kendine ait olduğunu iddia etse de, blini Slav kökenli ülkelerde sık sık tüketilir. Ana malzemeleri süt, yumurta ve buğday unudur. Malzemeler hazırsa, blini tarifine geçebiliriz.

Somonlu versiyonunu denemek için, somonlu blini tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 15 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Blini için

Malzemeler

  • 150 gr un
  • 4 adet yumurta
  • 100 gr pudra şekeri
  • 400 ml süt
  • 20 gr Ayçiçek yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 50 gr labne 
  • 3 kaşık çilek reçeli
Blini

Nasıl Yapılır

  1. Un, yumurta, pudra şekeri, süt ve tuz bir kapta karıştırılır.
  2. Tava hafifçe yağlanır ve hamurdan kepçe yardımı ile alarak pişirilir.
  3. Pişirilen bilini hamurlarının içerisine labne ve reçel koyularak servis edilir. Afiyet olsun.
  4. Tarifi kişi sayısına göre küçülterek yapabilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo