ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER BLİNİ

Blini

Blini

Rusya'nın meşhur blinisi, krep ya da pankekle kıyaslanabilir. Hemen hemen aynı içeriğe sahiplerdir. Blini tuzlu ve tatlı olarak her öğünde yenebilir. Yunanlılar bu yemeğin kendine ait olduğunu iddia etse de, blini Slav kökenli ülkelerde sık sık tüketilir. Ana malzemeleri süt, yumurta ve buğday unudur. Malzemeler hazırsa, blini tarifine geçebiliriz.

Somonlu versiyonunu denemek için, somonlu blini tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Blini Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gr un
  • 4 adet yumurta
  • 100 gr pudra şekeri
  • 400 ml süt
  • 20 gr Ayçiçek yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 50 gr labne 
  • 3 kaşık çilek reçeli

Blini Nasıl Yapılır?

  • Un, yumurta, pudra şekeri, süt ve tuz bir kapta karıştırılır.
  • Tava hafifçe yağlanır ve hamurdan kepçe yardımı ile alarak pişirilir.
  • Pişirilen bilini hamurlarının içerisine labne ve reçel koyularak servis edilir. Afiyet olsun.
  • Tarifi kişi sayısına göre küçülterek yapabilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!