ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ PATATESLİ VE SOĞANLI FRİTTATA

Patatesli ve soğanlı frittata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli ve soğanlı frittata tarifi için malzemeler

  • 2 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 6 yumurta
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Patatesli ve soğanlı frittata Nasıl Yapılır

Piyazlık doğradığınız soğanlar ve ezdiğiniz sarımsağı iki yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. İnce yuvarlak doğradığınız patatesleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. 5-6 dakika soteleyip ocaktan alın. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. Rendelenmiş parmesan peyniri ve patatesli harcı ilave edip karıştırın. Kalan zeytinyağını bir tavada ısıtın. Yumurtalı harcı ilave edip her iki tarafını da pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.