ANASAYFA TARİFLER FARKLI HAMUR İŞİ TARİFLER GLUTENSİZ PANKEK

Glutensiz Pankek

Glutensiz Pankek

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan'dan gluten intoleransı olanlara özel nefis bir pankek tarifi ile karşınızdayız. Glutensiz un ile hazırlanan bu pankeki, çikolata ve mevsim meyveleri ile süsleyerek kahvaltıda tüketebilirsiniz. Kalori değeri düşük olduğu için, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, glutensiz pankek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Glutensiz bal kabaklı makarna ve glutensiz ekmek tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Glutensiz Pankek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • 1 adet muz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker (miktarını isteğe göre azaltabilirsiniz)
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • Çikolata parçaları
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Vanilya özütü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı glutensiz un
  • 1 kase yulaf

Glutensiz Pankek Nasıl Yapılır?

  • Yulafı blenderdan geçirin ve elde ettiğiniz unun içerisine glutensiz un, tarçın, kabartma tozu ve tuz ekleyip homojen bir karışım elde edin.
  • Ayrı bir kabın içine, süt, yumurta, muz ve vanilya özü ekleyip blenderdan geçirin.
  • Elde ettiğiniz sıvı ve un karışımını karıştırın. Hafifçe yağladığınız tavanıza birer kepçe bırakarak pişirin.
  • Pişirirken üzerine damla çikolata taneleri de ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!