Glutensiz Pankek

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan'dan gluten intoleransı olanlara özel nefis bir pankek tarifi ile karşınızdayız. Glutensiz un ile hazırlanan bu pankeki, çikolata ve mevsim meyveleri ile süsleyerek kahvaltıda tüketebilirsiniz. Kalori değeri düşük olduğu için, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, glutensiz pankek tarifi için detaylara geçebiliriz.
Glutensiz bal kabaklı makarna ve glutensiz ekmek tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Glutensiz Pankek Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 tane yumurta
- 1 adet muz
- 1 çorba kaşığı toz şeker (miktarını isteğe göre azaltabilirsiniz)
- 1 çorba kaşığı tarçın
- Çikolata parçaları
- Yarım paket kabartma tozu
- Vanilya özütü
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 2 çay bardağı glutensiz un
- 1 kase yulaf
Glutensiz Pankek Nasıl Yapılır?
- Yulafı blenderdan geçirin ve elde ettiğiniz unun içerisine glutensiz un, tarçın, kabartma tozu ve tuz ekleyip homojen bir karışım elde edin.
- Ayrı bir kabın içine, süt, yumurta, muz ve vanilya özü ekleyip blenderdan geçirin.
- Elde ettiğiniz sıvı ve un karışımını karıştırın. Hafifçe yağladığınız tavanıza birer kepçe bırakarak pişirin.
- Pişirirken üzerine damla çikolata taneleri de ekleyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR