ANASAYFA TARİFLER SANDVİÇ TARİFLERİ TAVUKLU SANDVİÇ

Tavuklu Sandviç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu Sandviç Tarifi İçin malzemeler

  • 4 hamburger ekmeği
  • 4 dilim tavuk biftek
  • 3 domates
  • 1 çarliston biber
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Birkaç kıvırcık salata yaprağı
  • Birkaç dal frenk maydanozu ve frenk soğanı
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon (veya köri)
  • Tuz

İçecek için:

  • 8 domates
  • 500 gr kiraz
  • 10 vişne
  • 2 çorba kaşığı bal (arzuya göre)

Tavuklu Sandviç Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri soyup küp doğrayın. Biberi temizleyip küp doğrayın. Domates, biber, kekik, 3 kaşık yağ, sarımsak ve tuzu bir kasede karıştırıp 10 dakika bekletin.
  • 1 tutam tuz ve kimyonu karıştırıp tavuğun üzerine serpin. Kalan yağı tavada kızdırıp etleri iki taraflı kızartın. Kağıt havlu üzerine alın.
  • Ekmekleri ortadan ikiye kesip içlerine domatesli karışımı paylaştırın. Üzerlerine sırasıyla frenk maydanozu, salata yaprakları ve ikişer dilim bifteği paylaştırın. Üst ekmeklerle kapatıp üzerlerine hafifçe bastırın.
  • Kiraz ve vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri dilimleyin. Domates, kiraz ve vişneleri blenderde ezin. Bardaklara paylaştırıp sandviç ile servis yapın.
Afiyet olsun.

Dilerseniz, düşük kalorili yoğurtlu tavuklu sandviç tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!