ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ PATATES SALATASI

Patates Salatası

Patates salatası

Kökeni Amerika'ya dayanan patates, zaman içinde Avrupa ülkelerinde yaygınlaşmıştır. Nişasta bakımından zengin olduğu için, şeker hastalığına iyi gelmesiyle bilinir. Aynı zamanda mide ülserinde ve susuzluğun giderilmesinde önemli bir rol oynar. İlk zamanlar sadece haşlanarak tüketilen patates, zaman içerisinde farklı pişirme yöntemleri ile birçok tarifte kullanılmaya başlamıştır. Malzemeleriniz hazırsa, 30 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz klasik patates salatası nasıl yapılır görelim.

Patates Salatasının Yanına Ne Gider?

Patates salatasını pancarlı kısır, çubuk turşu, levrek ızgara ve ayvalı pancar salatası ile birlikte sunabilirsiniz.

Öğle ve akşam öğünlerinde tüketebileceğiniz salata tarifleri damak zevkinize uyuyorsa, misafirlerinize sunabileceğiniz makarna salatası yapımına göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

9 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patates Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 3 patates (Haşlanmış ve küp doğranmış)
  • 1 soğan (Piyaz doğranmış ve tuzla ovulmuş)
  • 3 dal taze soğan (İnce kıyılmış)
  • Yarım demet taze nane (İnce kıyılmış)
  • Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı hardal

Patates Salatası Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri kabuğunu soymadan tencere içerisine alın ve haşlayın. Çatal veya bıçak ile pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
  • Daha sonra sosu hazırlamak için tuz, baharat, zeytinyağı, hardal, limon suyu ve nar ekşisini bir kapta karıştırın.
  • İçerisine koymak için soğan, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın. Sevdiğiniz malzemelerden ekleme yapabilirsiniz.
  • Patatesler haşlandığında büyük bir kap içerisine koyun. Önceden hazırladığınız soğanlı karışımı ve sosu patateslere ilave ederek karıştırın.
  • Hazırladığınız patates salatasının üzerine haşlanmış yumurta, zeytin ve maydanoz ile süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Patates Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Patates salatası yaparken kullanacağımız patatese dikkat etmemiz gerekmektedir. Düşük nişastalı patatesler tercih etmeliyiz. 
  • Patatesleri haşlarken dağılmamasına dikkat etmeliyiz. Bu nedenle patatesleri haşlarken sık sık kontrol etmeliyiz.
  • Patatesleri haşlarken haşlama suyuna bir tutam tuz atmakta fayda vardır. Böylece patatesler haşlanırken tuzu içine çekecek ve lezzeti daha da artacaktır.
  • Patateslerin kabuklarını bir bıçak yardımı ile soğuk su altında sormak patatesin soyulmasını kolaylaştıracaktır

1 Porsiyon Patates Salatası Kaç Kaloridir?

  • Patates salatasının 100 gramı yaklaşık 70 kaloriyken, bir porsiyonu 130 kaloridir. Karbonhidrat değeri oldukça yüksek olan patatesin içeriğinde bol miktarda nişasta bulunur. Lif kaynağı olarak bilinen patates, kızartma olarak tüketildiğinde, ortalama 310 kalori almanızı sağlar.
Yorumlar

Filizgunhan05 11 Mayıs 2021, 17:58

Çok güzel görünüyor


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!