ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ KAYGANA

Kaygana

Kaygana, Erzurum ve Karadeniz bölgesine ait olduğu iddia edilen yumurtalı bir yiyecektir. Bol tereyağ ile yapılan bir omlet türüdür. Hazırlanışı oldukça kolay ve doyurucu nefis bir kahvaltılık. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaygana Tarifi İçin malzemeler

  • 2 demet nane
  • 2 demet maydanoz
  • 2 demet taze soğan
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Biber

Kaygana Nasıl Yapılır?

Nane, maydanoz ve taze soğanları temizleyip kıyın. 

Yumurtalar, un ve tuzu bir kapta çırpın. Yeşilliklere ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Tereyağını tavada eritin. Karışımdan kaşık dolusu alın. Kızgın yağa ekleyip iki taraflı kızartın. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!