ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ LİNZER TURTA

Linzer turta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Linzer turta tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı ince çekilmiş badem
  • 200 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı pudra şeker
  • 1 tutam tuz
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

İç harcı için

  • 200 gr bitter çikolata
  • 250 gr çekirdeksiz vişne
  • File badem

Linzer turta Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırarak ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru yağladığınız tart kalıbına yayın. Çikolatayı benmari usulü eritip hamurun üzerine fırça yardımıyla sürün. Vişneleri üzerine yerleştirin. File badem serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarıp servis yapın.

 Dilerseniz, klasik vişneli tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.