Peynirli Mini Milföy

Peynirli Mini Milföy
20 Nisan 2024

İlk kez Fransız mutfağında yer verilen milföy; tatlı ve hamur işi yapımında kullanılır. Pratikliği ile bilinen bu besin, genellikle hazır paketler halinde satılır. Türk mutfağının yanı sıra Avrupa ülkelerinde de tüketilir. Katların arasına tereyağı sürülerek, buzdolabında 3 ay saklanabilecek düzeye getirilir. Dışının çıtır çıtır olması için, fırında veya tavada kızartılması önerilir. İç harcında şarküteri ürünleri, sebze püreleri ve peynir çeşitlerine yer verilir. Peki, çay saatlerine çok yakışacak peynirli mini milföy nasıl yapılır?

Dilerseniz şuna da göz atın: Milföy hamuru nasıl yapılır?

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme S��resi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Peynirli Mini Milföy için

Malzemeler

  • 8 milföy hamuru
  • 200 gr beyaz peynir
  • ¼ demet maydanoz
  • 1 yumurta
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
Peynirli Mini Milföy

Nasıl Yapılır

  1. Milföy hamurları hafif yumuşayınca unlanmış tezgaha yayın ve ikiye kesin.
  2. İnce doğradığınız maydanoz, yumurta, peynir ve kırmızı pul biberi bir kapta harmanlayın.
  3. Hazırladığınız harcı kestiğiniz milföy hamurlarının ortasına paylaştırıp dikdörtgen şekilde kapatın. Bıçakla üzerine çizikler atın.
  4. Üst kısmına yumurta sarısı sürüp susam serpin. 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Peynirli mini milföyü tek başına sunmak istemiyorsanız, havuçlu tarçınlı kek ve zeytinyağlı yaprak sarma ile birlikte servis edebilirsiniz.

Peynirli Mini Milföyün Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Milföyün kabarması için, fırın ısısını önceden ayarlayın.
  2. Kullanacağınız beyaz peyniri, diğer malzemelerle karıştırmadan önce çatalla ezin ve yumuşak bir hale getirin.
  3. Beyaz peynir yerine, lor veya kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
  4. Pişirme esnasında fırın kapağını açmayın. İç kısmının pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırabilirsiniz.

1 Porsiyon Peynirli Mini Milföy Kaç Kaloridir?

Peynirli mini milföylerin bir porsiyonu 550, orta boyutlu bir adedi ise yaklaşık 95 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, bir öğünde en fazla 3 adet tüketilmesi önerilir.

Özel günlerde sunabileceğiniz hamur işi tarifleri mi arıyorsunuz? Trakya mutfağının özgün lezzeti olan tava böreği tarifine göz atarak sofralarınızı renklendirebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo