ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PRATİK SAHUR BÖREĞİ

Pratik Sahur Böreği

Pratik sahur böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pratik Sahur Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 3 adet yufka
  • 1.5 çay bardağı süt

İç harcı için

  • 1 su bardağı yağsız sert peynir
  • 10 dal maydanoz

Pratik Sahur Böreği Nasıl Yapılır?

  • Ayçiçek yağını geniş bir tavaya alıp yufkanın birini kenarlardan sarkacak şekilde yayın.
  • Derin bir kaba süt, sıvı yağ, yumurta koyup iyice çırpın ve tavaya serdiğiniz yufkanın üstüne 4-5 yemek kaşığı bu karışımdan sürün.
  • Yağlanmış olan yufkanın üstüne kalan 2 yufkadan 1 tanesini 5-6 parçaya bölüp kırıştırarak serin. Tekrardan üstüne hazırladığınız yağlı harçtan 4-5 yemek kaşığı sürün.
  • Bir kabın içinde ezilmiş peyniri ve küçük küçük doğranmış maydanozları iyice karıştırın ve bu harcı yufkanın üstüne her yere eşit olacak şekilde yayın.
  • Son yufkayı da yine aynı şekilde 5-6 parçaya bölüp kırıştırarak üzerine serin ve kalan yağlı harcı dökün.
  • Son olarak en alta serdiğiniz yufkanın kenarlarını katlayarak böreği kapatın. Tavanın altını orta ateşte olacak şekilde yakın.
  • Böreği çift taraflı kızaracak şekilde pişirin. Ocağı kapatıp sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!