ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER KABAKLI VE DEREOTLU OMLET

Kabaklı Ve Dereotlu Omlet

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kabaklı Ve Dereotlu Omlet Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kabak
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 4~5 dal dereotu
  • 1 çay bardağı lor peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Kabaklı Ve Dereotlu Omlet Nasıl Yapılır?

Kabakları rendeleyip suyunu sıkın ve yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtaları geniş bir kaseye kırın. Sütü ilave edip çırpın. Soğuyan kabaklar, ince kıydığınız dereotu ve lor peynirini ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Tereyağını geniş bir tavada eritin. Yumurtalı harcı tavaya döküp her iki yüzünü de pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!