Farklı Ülkelerden Nefis Makarna Tarifleri
İtalya'dan Kore'ye, Meksika'dan Almanya'ya birbirinden lezzetli makarna tariflerini sizler için sunuyoruz. İşte, yeni tatlar keşfetmek isteyenler için farklı ülkelerden 12 nefis makarna tarifi:

Makarna denildiğinde ilk aklımıza gelen yer elbette İtalya.. Ancak diğer ülkelerin de kendine has makarna çeşitleri olduğunu unutmamamız gerekiyor. Kısa sürede hazırlanması ve soslarla zenginleştirilmesiyle bilinen makarna tariflerine, bu kez daha yakından bakıyoruz. Almanya, Meksika, Japonya gibi farklı ülkelere konuk oluyor, makarnanın dünya çapında sevilen versiyonlarını tek tek inceliyoruz. İşte, yeni tatlar keşfetmek isteyenler için, farklı ülkelerden makarna tarifleri:

  1. Arabiata Soslu Makarna


Listemize, makarna denildiğinde ilk akla gelen yerle giriş yapıyoruz. İtalyan mutfağında çok sevilen arabiata soslu makarna, acı severlerin favorisidir. Arabiata sosu için, domates, sarımsak, toz biber ve chili biberi kullanılır.

  1. Chow Mein


Tavuk göğsü, lahana ve havuç ile hazırlanan chow mein, Çin mutfağının vazgeçilmezidir. Çin noodle'ı olarak da bilinen bu makarna, soya sosu ve farklı sebzelerle zenginleştirilir.

  1. Kaese Spaetzle


Almanya'nın geleneksel yemeği olarak bilinen kaese spaetzle, un, yumurta ve kaşar peyniri ile hazırlanır. Ortalama 35-40 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Gnocchi Cacio e Pepe


İtalyan mutfağında çok sevilen bu makarna, aslında patates bazlıdır. Cacio e pepe ise, İtalya'da kullanılan en hafif soslardan biridir. Yalnızca 5 malzemeden oluşan bu makarna, değişik tatlar sevenlerin favorisi olacak, bizden söylemesi.

  1. Jajangmyeon


Kore mutfağının favorisi olan jajangmyeon, aslında 'siyah fasulye soslu eriştedir.' Bu makarnanın yapımında isteğe göre noodle, isteğe göre spagetti kullanılır. 

  1. Fırında Erişteli Ispanak


Sırada Türk mutfağından nefis bir tarif var.. Fırında erişteli ıspanak, beyaz peynir ve erişte karışımıyla hazırlanan nefis bir makarna türüdür. Fırında pişirildikten sonra kaşar peyniri ile birlikte servis edilir.

  1. Cevizli ve Zahterli Erişte


Kış ayları için bol bol hazırlanan erişte, makarnanın Türk versiyonu olarak da bilinir. Ceviz ve zahter ile zenginleştirilen erişteyi, et suyunda haşlayarak kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Peynirli Ravioli


İtalyan mutfağıyla ilgilenenlerin en sevdiği tariflerden biri de raviolidir. Hem mantı, hem de makarna çeşidi olan ravioli, beyaz peynirle doldurulduktan sonra domatesli sarımsaklı sos eşliğinde sunulur.

  1. Bal Kabaklı Makarna


Bal kabağının ana vatanı Meksika ve Güney Amerika olarak bilinir. Bal kabağıyla hazırlanan bu makarna ise, Akdeniz ülkelerinin favorisidir. Sahrap Soysal'ın eşsiz tarifiyle bal kabaklı makarnayı kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Tavuklu Sebzeli Udon


Japon mutfağında çok sevilen sebzeli udon, kalın buğday unu ile hazırlanır. Mantar, bezelye gibi farklı sebzelerle zenginleştirilen bu yemek, acı biber ve sarımsak ezmesi ile marine edilir.

  1. Timballo


İtalyan mutfağında makarnanın farklı çeşitlerine yer verilir. Bu çeşitlerden biri de, iç harcı kıyma ve bezelye ile doldurulan timballodur. 'Makarna pastası' olarak da bilinen timballo, hem şık görünümü, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. 

  1. Zeytinli Makarna


Listemizin son lezzeti ise, Akdeniz mutfağından nefis zeytinli makarna tarifi.. Akdeniz ülkelerinde çok sevilen bu makarna, mozzarella peyniri ile zenginleştirilebilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Değişik makarna tarifleri
  2. Makarnanın yanına ne gider?
  3. Kolay makarna sosları
  4. Makarnaya hangi malzemeler eklenebilir?
  5. Kuru makarna nasıl ölçülür?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı