ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER KAESE SPAETZLE

Kaese Spaetzle

Kaese Spaetzle

Almanya'nın geleneksel yemeğidir. Bir nevi makarna çeşididir. Almanya'nın yanı sıra İsviçre'nin de geleneksel lezzetlerinden biri sayılır. Un, yumurta, süt ve kaşar peyniri ile hazırlanır. Oldukça lezzetli olan Kaesespaetzle için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Alman mutfağından et rouladenbrotchen ekmeği ve kartoffelpuffer tariflerine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaese Spaetzle Tarifi İçin malzemeler

  • 180 gr un 
  • ½ rendelenmiş muskat 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 3 adet yumurta
  • 90 ml süt 
  • 3 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 adet soğan, doğranmış 
  • 1,5 su bardağı kars kaşarı rendesi (emmantel peyniri)

Kaese Spaetzle Nasıl Yapılır?

  • Un, muskat, tuz ve karabiberi harmanlayın. Yumurtaları orta bir kapta çırpın. Ayrı bir kapta da süt ve unu karıştırın.
  • Elde ettiğiniz bu karışımları bir kapta birleştirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Elde ettiğiniz hamuru yaklaşık 20 dakika dinlendirin.  
  • Tencerede tuzlu su kaynatın. Hamuru rendeleyerek ya da kevgirden geçirerek suyun içine bırakın. Pişenler suyun üzerinde yüzecektir. 
  • Pişenleri ayrı bir kaba alın. 1 su bardağı peynir ile karıştırın. 
  • Tavada tereyağını eritin, soğanları renk alana kadar pişirin. Pişen hamurları yani ‘spaetzle’’leri ekleyerek karıştırın. 
  • Üzerine kalan peyniri dökerek servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!