ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER DEĞİŞİK MANTI TARİFLERİ: KLASİK TARİFLERDEN SIKILANLAR İÇİN 21 FARKLI MANTI TARİFİ

DEĞİŞİK MANTI TARİFLERİ: KLASİK TARİFLERDEN SIKILANLAR İÇİN 21 FARKLI MANTI TARİFİ

Klasik tariflerden sıkılanlar için mutlaka denemeniz gereken mantı tariflerini bir araya getirdik. İşte, peravu, hingel, saçaklı gibi çeşitleriyle birbirinden lezzetli ve farklı 21 nefis mantı tarifi:
Değişik Mantı Tarifleri: Klasik Tariflerden Sıkılanlar İçin 21 Farklı Mantı Tarifi

İnce hamur, kıymalı harç ve çeşitli baharatlarla hazırlanan mantı, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Mantı denildiğinde ilk akla gelen şehrimiz Kayseri olsa da, yöreden yöreye farklı çeşitleri de bulunuyor. Öyle ki mantı yalnızca Türk mutfağında değil, farklı ülkelerde de çok rağbet görüyor. Kayseri mantısının yeri bir başka olsa da, bu kez peravu, saçaklı, tepsi ve hingel mantı gibi farklı çeşitleri sizlere sunuyoruz. Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına mantı tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, farklı tatlar denemek isteyenler için 21 nefis mantı tarifi:

Not: Mantı yapımında ihtiyaç duyacağınız mantı hamuru tarifine de göz atın.



Peravu mantı, peynirli harç ile hazırlanır. Klasik mantıdan farklı olarak et, hamurun içinde değil sosunda kullanılır. Ortalama 45 dakikada hazırlanan bu mantı, üçgen şeklinde kapatılır.



Adından anlaşılacağı üzere tepsiye dizilerek hazırlanan bu mantı, fırında pişirilir. Hamurlar birbirine yapışık olacak şekilde dizilir ve üzeri açık bırakılır. Sarımsaklı yoğurt ile birlikte sunulur.



Balıkesir mutfağı ile özdeşleşen saçaklı mantıyı diğerlerinden ayıran en önemli özellik, yapımında tavuk kullanılmasıdır. Kalın mantı hamuru ile hazırlanır. Görünümü makarnayı andırır.



Bolu mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan mantı, haşlama usulüyle pişirilir. Bolu mantısının en önemli özelliği ise, iç harcında kıyma yerine mantar kullanılmasıdır.



Daha önce bahsettiğimiz gibi mantı yalnızca Türk mutfağında değil, farklı kültürlerde de önemli bir yere sahiptir. Çin mantısı olarak da bilinen jiaozinin iç harcında kıymaya ek olarak pırasa gibi sebzelere de yer verilir. Kızartılan mantılar soya sosu eşliğinde sunulur.



Son zamanların en popüler tariflerinden olan hingel mantı, 'Çerkez ve metez' isimleriyle de bilinir. Hingel mantının iç harcında kıyma, et veya patates kullanılır.