ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU YEMEKLERİ TAVUKLU SEBZELİ UDON

Tavuklu Sebzeli Udon

Tavuklu Sebzeli Udon

Japon mutfağına özgü bir yemek olan udon, genellikle kalın buğday unu ile hazırlanır. Makarna ve erişte çeşidi olarak bilinen udon, tavuk ve sebze gibi malzemelerle zenginleştirilir. Uzak Doğu mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan udon, kakejiru adı verilen aromatik et suyu içerisinde pişirilerek sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, Japon mutfağından tavuklu sebzeli udon tarifine geçebiliriz.

Uzak Doğu mutfağını sevenler için nefis ramen, maki sushi ve tom kha kai tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Sebzeli Udon Tarifi İçin malzemeler

  • 350 gram tavuk göğsü (ince dilimlenmiş)
  • 250 gram udon noodle
  • 150 gram mantar
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 1 adet havuç
  • 2 adet yeşil soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 100 gram bezelye

Marine için:

  • 2 yemek kaşığı bal
  • 6 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı acı biber ezmesi
  • 1/2 yemek kaşığı sarımsak ezmesi
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Tavuklu Sebzeli Udon Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk göğsünü ince dilimler halinde doğrayın.
  • Marine sosu için; Bal, soya sosu, acı biber ezmesi, sarımsak ezmesi ve karabiberi bir kabın içerisinde karıştırın.
  • Dilimlenmiş tavuk etini bu sosa ekleyerek karıştırın ve marine olması için buzdolabında 30 dakika bekletin.
  • Bu esnada mantar, biber, soğan, yeşil soğan ve havuçları ince ince dilimleyin.
  • Marine işleminin ardından ayçiçek yağını wok tavaya alarak ısıtın.
  • Üzerine marine edilmiş tavukları ekleyin ve yüksek ateşte 3 dakika soteleyin.
  • Daha sonra ocağın altını kısarak bezelye, havuç, mantar, biber, soğan ve marine sosunu da tavaya alarak karıştırın.
  • Tüm malzemeleri karıştırın. 3-4 dakika bu şekilde soteleyin.
  • Ardından udon noodleları da tavaya ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırın.
  • Hazırladığınız tavuklu sebzeli udonu sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Tavuklu Sebzeli Udon Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kurutulmuş udon kullanacaksanız 250 gram, taze udon noodle kullanacaksanız 500 gram olması yeterlidir.
  • Tarifteki tüm malzemeler ince şeritler halinde doğranmalıdır.
  • Noodle'ı en son ekleyin. Bu sayede fazla pişmesini ve yapışkan olmasını önleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!