ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ BALKABAKLI MAKARNA

Balkabaklı Makarna

Sahrap Soysal’ın Bal Kabaklı Makarna Tarifi

Sahrap Soysal'dan nefis bir makarna tarifi ile karşınızdayız. Balkabağı, labne ve zerdeçal ile hazırlanan bu makarna, davet sofralarına çok yakışacak. Hazırlaması 15, pişirmesi 35 dakika süren balkabaklı makarnayı, videolu anlatımıyla kolayca yapabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, balkabaklı makarna tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sahrap Soysal'dan erikli semizotu tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabaklı Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg balkabağı 
  • 1 paket kelebek makarna 
  • 1 paket labne (200 gr)
  • 1 adet soğan 
  • 4-5 diş sarımsak 
  • 3-4 kaşık zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı zerdeçal 
  • Karabiber 
  • Tuz

Balkabaklı Makarna Nasıl Yapılır?

  • Balkabağı küp küp doğranır. Fırın tepsisine alınır, üzerine zeytinyağı gezdirilir. Tuz ve karabiber eklenerek 200 derecede yaklaşık 20 dakika yumuşayana kadar pişirilir. 
  • Pişen balkabakları hafif püre haline getirilir. 
  • Makarna için tuzlu su kaynatılır ve makarnalar haşlanır. 
  • Sos için, tavaya zeytinyağı eklenir. İnce doğranmış soğan eklenerek kavrulmaya başlanır. 
  • Kavrulan soğana, sarımsak ve baharatlar ilave edilir.
  • Balkabağı püresi eklenir, bütün malzeme ile karıştırılır. 
  • Makarnanın haşlama suyundan alarak sosa eklenir. Karıştırılır. 
  • Makarna süzülür ve hızlıca geri tencereye alınır. Labne sıcakken ilave edilerek karıştırılır. 
  • Kaynayan sos makarnaya aktarılır ve karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!