Gnocchi Cacio E Pepe

Gnocchi, İtalyanların yaptığı patates bazlı bir makarnadır. Bu makarna türü birçok sos ile birlikte yapılabilir. Cacio e pepe ise, en hafif sos türüdür. Bazı ülkelerde 'niyokki' ismiyle de bilinen gnocch, ana yemek olarak sunulur. Siz ve malzemeleriniz hazırsa gnocchi cacio e pepe tarifinin detaylarına geçebiliriz.
Alternatif lezzetler için deniz mahsullü gnocchi ve burrata peynirli gnocchi tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Gnocchi Cacio E Pepe Tarifi İçin malzemeler
- 300 gr gnocchi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 60 gr parmesan peyniri
- 2 çay kaşığı karabiber
- 3-4 yaprak fesleğen
Gnocchi Cacio E Pepe Nasıl Yapılır?
- Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın ve gnocchileri tuzlu suda haşlayın.
- Haşlanan gnocchiler üste çıkacaktır. 1 su bardağı pişme suyundan ayırın ve kalanını süzün.
- Yağı bir kızartma tavasında ısıtın ve gnocchiler, karabiber, peynir ve pişme suyunu ekleyerek pişirin.
- Peynirler eriyene ve tatlar birbirine karışana kadar pişirin. Üzerine fesleğen koyarak servis edin. Afiyet olsun.
Gnocchi Cacio e Pepe Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Gnocchiler sos ile birlikte tekrar pişeceği için çok haşlamamaya dikkat edin.
- Dilerseniz, parmesan yerine farklı bir peynir de kullanabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR