ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ GNOCCHİ CACİO E PEPE

Gnocchi Cacio E Pepe

Gnocchi cacio e pepe

Gnocchi, İtalyanların yaptığı patates bazlı bir makarnadır. Bu makarna türü birçok sos ile birlikte yapılabilir. Cacio e pepe ise, en hafif sos türüdür. Bazı ülkelerde 'niyokki' ismiyle de bilinen gnocch, ana yemek olarak sunulur. Siz ve malzemeleriniz hazırsa gnocchi cacio e pepe tarifinin detaylarına geçebiliriz. 

Alternatif lezzetler için deniz mahsullü gnocchi ve burrata peynirli gnocchi tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gnocchi Cacio E Pepe Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr gnocchi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 60 gr parmesan peyniri 
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 3-4 yaprak fesleğen 

Gnocchi Cacio E Pepe Nasıl Yapılır?

  • Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın ve gnocchileri tuzlu suda haşlayın. 
  • Haşlanan gnocchiler üste çıkacaktır. 1 su bardağı pişme suyundan ayırın ve kalanını süzün. 
  • Yağı bir kızartma tavasında ısıtın ve gnocchiler, karabiber, peynir ve pişme suyunu ekleyerek pişirin. 
  • Peynirler eriyene ve tatlar birbirine karışana kadar pişirin. Üzerine fesleğen koyarak servis edin. Afiyet olsun. 

Gnocchi Cacio e Pepe Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Gnocchiler sos ile birlikte tekrar pişeceği için çok haşlamamaya dikkat edin. 
  • Dilerseniz, parmesan yerine farklı bir peynir de kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!