ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ CEVİZLİ VE ZAHTERLİ ERİŞTE

Cevizli ve zahterli erişte

Cevizli ve zahterli erişte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli ve zahterli erişte tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı ev eriştesi
  • 1 su bardağı ceviz (İri doğranmış)
  • 1 dal taze zahter veya taze kekik
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Cevizli ve zahterli erişte Nasıl Yapılır

  • Tereyağını tencerede eritip, ev eriştelerini rengi koyulaşana kadar iyice kavurun. Et suyunu, tuzu ve yaprak yaprak ayrılmış taze zahteri ekleyin. Yüksek ateşte bir taşım kaynatıp ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekene kadar pişirin. İri doğranmış cevizleri ilave edip karıştırın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.