Fırında Erişteli Ispanak

Börek tadında şahane bir fırın yemeği ile karşınızdayız. En çok tüketilen sebzelerden biri olan ıspanak, yemeklerin içinde sık sık kullanılır. Özellikle hamur işi tariflerinde kullanıldığında hem sağlıklı, hem de lezzetli olması sağlanır. Malzemeler hazırsa, fırında erişteli ıspanak tarifi için detaylara geçebiliriz.
Ispanak olsun da ne olursa olsun diyenler için ıspanaklı fırın makarna ve ıspanaklı etli börek tarifini öneriyoruz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Fırında Erişteli Ispanak Tarifi İçin malzemeler
- 500 g ıspanak (İri doğranmış)
- 1 adet orta boy soğan (Yemeklik doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı erişte
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 250 g beyaz peynir (Ufalanmış)
- 1/2 su bardağı kaşar peyniri (Rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Fırında Erişteli Ispanak Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını bir tavaya alın ve soğanı ekleyerek kavurun. Daha sonra ıspanağı ekleyin ve 2 dakika kadar pişirip ocaktan alın.
- Erişteyi kaynar tuzlu suda haşlayın ve suyunu süzün.
- Yoğurt, yumurta ve baharatları bir kasede karıştırın.
- Orta boy bir fırın kabının tabanına kavurduğunuz ıspanağı yayın ve üzerine beyaz peyniri serpin.
- Haşlanmış erişteyi peynirin üzerini kapatacak şekilde yayın. En son yoğurtlu sosu üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
- Fırından almadan önce kaşar peynirini serperek 10 dakika daha, peynir eriyip kızarana kadar pişirin ve sıcak servis edin.

Dergide bu ay neler var?