ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER NOODLE TARİFLERİ: EVDE KOLAYCA HAZIRLANAN 13 NEFİS NOODLE TARİFİ

NOODLE TARİFLERİ: EVDE KOLAYCA HAZIRLANAN 13 NEFİS NOODLE TARİFİ

Noodle nedir, nasıl yapılır? Noodle çeşitleri nelerdir? İşte, evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli ve pratik 13 farklı noodle tarifi:
Noodle Tarifleri: Evde Kolayca Hazırlanan 13 Nefis Noodle Tarifi

Çin makarnası olarak da bilinen noodle, bir şehriye veya erişte türüdür. Genellikle hazır paketler halinde satılan noodle, 10 dakika gibi kısa sürede hazırlanır. İsteğe göre sebze, et ve deniz ürünleri ile zenginleştirilir. Özellikle yabancı ülkelerde soya sosu gibi farklı soslar kullanılarak aroma katılır. Peki, evde yapabileceğiniz noodle tarifleri nelerdir? İşte, mutlaka denemeniz gereken 13 farklı noodle tarifi:



Tavuk göğsü, brokoli, havuç ve soya sosu ile hazırlanan noodle, isteğe göre farklı sebzelerle de zenginleştirilir. Porsiyonu, ortalama 290 kalori değerindedir.



Susam, fıstık, bal ve soya sosu ile hazırlanan bu yemek, özellikle Uzak Doğu ülkelerinin vazgeçilmezidir. Kolayca hazırlanan yer fıstığı soslu noodle, ana yemek olarak sunulabilir. Ancak fıstık alerjisi olan kişilerin kesinlikle tüketmemesi gerekir. 



Deniz ürünleri sevenleri böyle alalım. Karides, mezgit ve acı biber ile hazırlanan bu yemek, fasulye, havuç  ve baharat tozu ile zenginleştirilir. Deniz ürünlü noodle, ince kıyılmış maydanoz ile birlikte sunulur.



Beyaz lahana, havuç, biber, karnabahar, kabak, zencefil ve mantar ile hazırlanan sebzeli noodle, vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Uzun süre tok tuttuğu için, öğle veya akşam yemeklerinde tüketilmesi önerilir.



Dana antrikot ile nefis mi nefis bir noodle hazırlamaya ne dersiniz? Yüksek oranda protein içeren etli noodle, soya sosu ile zenginleştirilir. 



Diyet listelerinde noodle tarifine yer vermek isteyenler için de bir önerimiz var. Brokoli ve soya filizi ile zenginleştirilen noodle, ortalama 30 dakika içerisinde hazırlanır. Yapımında kepekli noodle kullanıldığı için kalori değeri daha düşüktür.



Makarna ve tavuk yemeklerinde sık sık yer verilen köri sosunu, bu kez noodle yapımında kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Tavuk eti, soya fasulyesi ve mısır turşusu ile hazırlanan körili noodle, hem pratik, hem de doyurucu bir yemektir.



Tavuk eti ve erik sosu ile hazırlanan bu yemek, kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Okurlarımız tarafından çok sevilen noodle tarifini, kişniş ile zenginleştirebilirsiniz.