ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ PEYNİRLİ RAVİOLİ

Peynirli Ravioli

Peynirli Ravioli

Ravioli, İtalyan mutfağına özgü bir yemektir. Hem makarna, hem de mantı türü olarak bilinmektedir. İnce açılan hamur, peynir ile doldurulur ve üzeri kapatılır. Kare şeklinde kesilen hamurlar, haşlandıktan sonra üzerinde domates sosu gezdirilir. Peynirli ravioli yapımında genellikle ricotta ve beyaz peynir kullanılmaktadır. Malzemeler hazırsa, beyaz peynirli ravioli nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz.

Farklı çeşitleri için ricotti peynirli ravioli ve balkabaklı ravioli tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Ravioli Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 3 yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • 1-2 çorba kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç malzeme:

  • 200 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Sos için:

  • 1 kâse kiraz domates
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Fesleğen 

Peynirli Ravioli Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını açıp yumurtaları ekleyin.
  • Tuz ve 1-2 kaşık su ilave edip pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp 10 dakika kadar bekletin.
  • Domatesleri yıkayıp kurulayın ve ortadan ikiye kesin. Sarımsakları soyup dilimleyin.
  • Zeytinyağını bir tavaya alın. Sarımsakları ilave edip soteleyin. Domates, tuz ve fesleğeni ekleyip 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
  • Zemine un serpin. Hamuru merdane ile biraz açıp mantı hamuru kalınlığına gelene kadar da oklava ile açın. Peyniri ufalayın.
  • Maydanozu kıyıp peynirle harmanlayın. Karışımdan birer tatlı kaşığı kadar alıp hamurun yarısına aralıklarla yerleştirin.
  • Hamurun boş kalan yarısını malzemeli tarafın üzerine katlayın.
  • Hamur kesici ile enine ve boyuna keserek kareler elde edin. Bir tencerede bol suyu kaynatıp tuz ve az sıvıyağ ekleyin.
  • Hamurları kaynar suya atıp 10 dakika haşlayın. Kevgirle alıp servis tabaklarına paylaştırın.
  • Domatesli sosu üzerlerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!