ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER AKDENİZ MUTFAĞI YEMEKLERİ: AKDENİZ MUTFAĞINDAN 11 NEFİS TARİF

AKDENİZ MUTFAĞI YEMEKLERİ: AKDENİZ MUTFAĞINDAN 11 NEFİS TARİF

Akdeniz mutfağı nedir? Akdeniz mutfağı yemekleri nelerdir? İşte, sebze, meyve ve et ürünlerini eşsiz bir şekilde kullanan meşhur Akdeniz mutfağının en lezzetli yemek tarifleri:
Akdeniz Mutfağı Yemekleri: Akdeniz Mutfağından 11 Nefis Tarif

Akdeniz mutfağı, dünya çapında ün salmış bir mutfaktır. Sebze ve et ürünlerini farklı çeşitlerle kullanan Akdeniz mutfağı, hem sağlıklı beslenme, hem de lezzetli yemekler yapmak isteyenler için idealdir. Farklı kültürlerin kesişim noktası olarak da bilinen Akdeniz mutfağı, özellikle Akdeniz çevresindeki ülkeleri de kapsamaktadır. Akdeniz mutfağında limon, portakal, nane, maydanoz ve deniz ürünleri sık sık kullanılır. Yemeklerin yanında farklı mezeler sunulmaktadır. Akdeniz mutfağının en önemli besinleri ise zeytin, buğday ve baharat çeşitleridir. Akdeniz mutfağında kırmızı ete göre deniz ürünleri daha fazla rağbet görmektedir. Peki, Akdeniz mutfağının meşhur yemekleri nelerdir? İşte, Akdeniz mutfağından nefis yemek tarifleri:



Adana ile özdeşleştirilen analı kızlı çorbası, Akdeniz Bölgesi'nin en sevilen lezzetleri arasındadır. Nefis başlangıç yapmak isteyenler için idealdir. Analı kızlı çorbası yapımında kıyma, dana eti ve bulgur kullanılır.



Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan testi kebabı, ismini etin testide pişirilmesinden alır. Yapımında kuzu veya koyun eti kullanılmaktadır. İsteğe göre deniz ürünleri ile zenginleştirilebilir.



Akdeniz mutfağı denildiğinde akla gelen yemeklerden biri de çöp kebabıdır. Çöp şişlere batırılan et, domates, patlıcan ve biberler ızgarada pişirildikten sonra servis edilir.



Akdeniz mutfağından deniz ürünlerinin ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik. Levrek, en çok Akdeniz ve Ege'de görülen bir balık çeşididir. Izgarada pişirilen levrek, mezelerle birlikte sunulur.



Akdeniz kıyılarında sık sık görülen çipura balığı, deniz börülcesi ile çok yakışmaktadır. Hafif beslenmek isteyenlerin favorisi olan deniz börülceli çipura salatasının yanında mutlaka zeytinyağı sunulmalıdır.



Akdeniz mutfağında en çok tüketilen balıklardan biri de somondur. Ancak somonu tek başına servis etmek yerine, biber, domates ve havuçlu bir sosla birlikte sunulur.



Hatay mutfağına özgü bir meze olan babagannuş, özellikle kebap çeşitlerinin yanında sunulmaktadır. Yalnızca ülkemizde değil, Filistin, Suriye ve Lübnan sofralarında da yer verilir.