ANASAYFA TARİFLER SOĞUK ALKOLSÜZ İÇECEKLER KARIŞIK HOŞAF

Karışık hoşaf

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karışık hoşaf Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr kuru kayısı
  • 100 gr kuru üzüm
  • 8 su bardağı su
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı badem içi

Karışık hoşaf Nasıl Yapılır?


Kuru meyveleri iyice yıkayıp süzün. Kayısıları dörde bölün.  Meyveleri ayrı kaplara alıp ikişer bardak su ilave edin ve yumuşaması için oda ısısında 4-5 saat bekletin.

Kayısı ve üzümleri içinde beklettiğiniz suyuyla birlikte büyük bir tencereye alın. Tozşeker ilave edip karıştırın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın. Ocaktan alıp soğutun. 

Bademleri teflon bir tavada yağsız kavurun. Hoşaf soğuyunca servis kaselerine paylaştırın. Bademleri serpiştirip soğuk servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.