ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER HURMALI TARİFLER: İFTAR SOFRALARINA ÖZEL 14 NEFİS HURMALI TARİF

HURMALI TARİFLER: İFTAR SOFRALARINA ÖZEL 14 NEFİS HURMALI TARİF

Hurmayla ne yapılır? Hurma hangi tariflerde kullanılır? Ramazan ayının sembolü haline gelen hurmayla yapabileceğiniz en lezzetli tarifleri yazımızda derledik. İşte, 14 farklı hurmalı tarif:
Hurmalı Tarifler: İftar Sofralarına Özel 14 Nefis Hurmalı Tarif

Palmiyegiller familyasına ait bir bitki olan hurma, Ramazan ayının vazgeçilmezidir. Antioksidan içeriğiyle bağışıklığı güçlendiren hurma, sinir sistemini de korur. Fiziksel ve zihinsel yorgunluğa iyi gelir. Öksürüğe karşı etkili olan hurma, bazı kanser türlerine karşı vücut direncini arttırır. Genellikle sade bir şekilde tüketilen hurma, iftar yemeklerinde de kendine yer bulur. Peki, hurma hangi tariflerde kullanılır? İşte, sofralarınıza lezzet katacak 14 nefis hurmalı tarif:



Hurma ve karışık kuruyemiş kullanarak nefis bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Atıştırmalık olarak sunulan hurma toplarını hindistan cevizine veya eritilmiş çikolataya batırabilirsiniz.



Bir kurabiye çeşidi olan kömbe, Antakya ve çevresinin en sevilen lezzetlerinden biridir. İç harcı Arap hurması ile doldurulan Antakya kömbesi, çayın yanında ikram edilir.



Hurma, süt ve nişasta ile hazırlanan bu tatlı, hafifliği ile iftar sofralarının favorisi olacak. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabileceğiniz hurmalı sütlü tatlıyı, ceviz parçaları ile zenginleştirebilirsiniz.



Görünümü Antakya kömbesine benzeyen mamül, hurma, irmik ve un ile hazırlanır. Üzeri pudra şekeri ve tarçın ile süslenir. Yapımında şeker kullanılmadığı için, tatlı hurma tercih edilmelidir.



Hurmayı kek yapımında kullanmak isteyenler için de nefis bir önerimiz var. Kepekli un, yağsız süt ve hurma ile hazırlanan hurmalı kakaolu keki, ceviz ve badem ile zenginleştirebilirsiniz.



Yalnızca 4 malzeme ile hazırlanan hurma tatlısı, ceviz ve kaymak ile zenginleştirilir. İftar sofralarında sunabileceğiniz bu tatlı, 15 dakikada sofralardaki yerini alır.



Hurma, badem ve hindistan cevizi ile hazırlanan truffle, kakaoya batırıldıktan sonra servis edilir. Porsiyonu yaklaşık 150 kalori olan hurma truffle tatlısının içinde şeker kullanılmaz.



Yumuşacık hamurun badem ve hurmalı harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bu tatlı, şerbetli bir tatlıdır. Özellikle bayram sofralarında yerini alan bademli hurma tatlısını, ceviz ve fındık gibi kuruyemişlerle zenginleştirebilirsiniz.



Vegan menülerine uygun olan kakaolu hurmalı tart, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Yulaf, hurma, kakao tozu ve karabuğday ile hazırlanan bu tatlı, mevsim meyveleriyle tatlandırılır.