ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ HURMALI PASTA

Hurmalı Pasta

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hurmalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kat pasta tabanı
  • 300 gr hurma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 500 ml krema
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 3/4 çay bardağı süt
  • Çikolatalı sos

Hurmalı Pasta Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp şeker ve 1 su bardağı su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp hurmaları ezerek püre haline getirin. Jelatini sütün içine karıştırıp 10 dakika bekletin. Kremayı mikserle çırpın. Jelatinli süt ve hurma püresini ekleyip karıştırın.

8 cm’lik bir kalıpla pasta tabanından 4 yuvarlak kesin ve çemberlerin tabanına yerleştirin. Çemberleri düz bir tabağa dizin. Kremayı çemberlerin içlerine paylaştırın ve en az 4-5 saat derin dondurucuda bekletin. Pastaları çemberden çıkartıp üzerine çikolatalı sos gezdirin. Nane yaprakları, ahududu, Antep fıstığı ve file bademle süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!