Hurmalı Pasta

Hurmalı Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hurmalı Pasta için

Malzemeler

  • 1 kat pasta tabanı
  • 300 gr hurma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 500 ml krema
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 3/4 çay bardağı süt
  • Çikolatalı sos
Hurmalı Pasta

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp şeker ve 1 su bardağı su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp hurmaları ezerek püre haline getirin. Jelatini sütün içine karıştırıp 10 dakika bekletin. Kremayı mikserle çırpın. Jelatinli süt ve hurma püresini ekleyip karıştırın.

8 cm’lik bir kalıpla pasta tabanından 4 yuvarlak kesin ve çemberlerin tabanına yerleştirin. Çemberleri düz bir tabağa dizin. Kremayı çemberlerin içlerine paylaştırın ve en az 4-5 saat derin dondurucuda bekletin. Pastaları çemberden çıkartıp üzerine çikolatalı sos gezdirin. Nane yaprakları, ahududu, Antep fıstığı ve file bademle süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo