ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ HURMALI VE KAKAOLU KEK

Hurmalı ve kakaolu kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hurmalı ve kakaolu kek tarifi için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
  • 5 hurma
  • 1 yumurta ~ 1 yumurtanın akı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kepekli un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı yağsız süt
  • 20 gr margarin

Hurmalı ve kakaolu kek Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin kek tarifleri listesinden iyi bir seçim. Isıya dayanıklı derin bir kaseyi margarin ile yağlayın. Tabanına daire şeklinde kestiğiniz yağlı kağıdı yerleştirin. İri çekilmiş ceviz içi ile ufak küp doğradığınız hurmaları yağlı kağıdın üzerine alın. 1 yumurtanın sarısını yine ısıya dayanıklı başka bir kaseye alın. Vanilya ve toz şekeri ilave edin. Sıcak su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirip yoğunlaşıncaya kadar çırpın. Karışımın üzerine karbonat, un ve kakaoyu ekleyip tekrar karıştırın. Sütü ekleyin. Yumurta aklarını çırpıp ilave edin. Karışımı kalıba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika kabarıncaya kadar pişirin. Tahta çubuklarla pişip pişmediğini kontrol edin. Fırından alın, ılınınca kalıptan çıkarıp servis yapın.

Dilerseniz, klasik kakaolu kek tarifini de deneyebilirsiniz.

Kek yaparken tariflerde özellikle belirtilmiyorsa blender kullanmanızı öneririz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.