ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ KAYMAKLI VE CEVİZLİ HURMA TATLISI

Kaymaklı Ve Cevizli Hurma Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaymaklı Ve Cevizli Hurma Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 24 hurma
  • Yarım su bardağı kıyılmış ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 200 gr kaymak

Kaymaklı Ve Cevizli Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hurmaları yanlarından bıçakla açarak, zedelemeden çekirdeklerini çıkarın. Teflon tavada yağı ısıtın ve hurmaları ekleyip 2-3 dakika harlı ateşte çevirin. Hurmaları bir kenara alıp ılıtın. Ilınan hurmaların içini bir çay kaşığı yardımı ile kaymakla doldurun ve kaymaklı kısmını kıyılmış ceviz içine batırarak servis tabağına alın. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!