Bademli Hurma Tatlısı

Bademli Hurma Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Bademli Hurma Tatlısı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı un
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç harcı için

  • 300 gr hurma
  • 40 adet tuzsuz kabuğu soyulmuş badem
  • Yarım çay bardağı su

Şerbet için

  • 3 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
Bademli Hurma Tatlısı

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

  1. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Yarım çay bardağı su ile bir tencereye alıp 3-5 dakika pişirin. Bademleri ekleyip karıştırın. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
  2. Şerbet için, şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 
  3. Portakal suyu, portakal kabuğu, sıvıyağ, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu derin bir kaba alıp karıştırın.
  4. Önce irmik, sonra unu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle 2 mm kalınlığında inceltin.
  5. Bir su bardağı ağzı yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Her parçanın içine bir badem girecek şekilde harcı bölüştürün.
  6. Hamurları kapatıp fırın kabına sıralayın. 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuk şerbeti dökün. Ilık ya da soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Klasik hurma tatlısına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo